Dag 3328: Kringloopkoopjes (56)

2017-07-22 15.09.28-2

Vandaag ben ik weer eens gaan ontbijten met Monique. Daarna gaan we altijd gezellig winkelen. We doen dat niet te vaak, want er wordt toch altijd behoorlijk wat geld uitgegeven. Nou ja, dat vinden wij. Alles is relatief en als je dingen koopt die je niet echt nodig hebt, is het al snel te veel.

ptr

Maar ze zijn helemaal verschoten, zei Monique. Dt is zo, maar ik ben nou eenmaal gek op deze ouderwetse dessins. Dat je altijd maar een enkele sloop vindt, maakt mij niets uit.

ptr ptr

Buitenservies noemde Albert Heijn een collectie melamine servies van royalvkb. Je moest er zegels voor sparen en deze schalen kon je met een volle spaarkaart plus €4,99 kopen. Per stuk. Nou, dat vond ik te duur en ik gokte dat ik nog wel iets bij kringloopwinkels zou kunnen vinden. Nu hopen dat de rest ook gedoneerd is door mensen die helemaal geen buitenservies nodig hebben.

ptr

Deze MepalRosti bewaardozen met deksel kan ik erg goed gebruiken. Er wordt hier vaak teveel gekookt en in deze dozen kan het dan bewaard worden. Ook erg geschikt voor de salades die ik regelmatig maak.

ptr

Hier heb ik er al een paar van. Maar onderzetters zijn altijd handig, toch?

ptr

Dit is nummer vier. De rozen doen me denken aan de rozenprenten van Jean-Pierre Redouté die mijn ouders hadden en nu in mijn huis hangen.

ptr

Toch maar gekocht omdat ik het boekje van Eric Carle zo mooi vind. Heb Mika er wel honderd keer uit voorgelezen.

ptr

Boven op de stelling zag ik twee borden staan. Mijn hart ging sneller kloppen toen ik zag dat ik twee vakjesborden met Random House/Gouden Boekjes figuren te pakken had. Zijn ze niet schattig?

ptr

Dit bord kocht ik in december al, maar ik heb het niet eerder laten zien. Ja, we hebben onze kerstdiners van deze borden -ik heb er nog wel meer- gegeten.

ptr

 

De bekers spaar ik ook.

Vandaag heb ik een heleboel melamine serviesgoed laten liggen. Kopjes wil ik niet meer en borden en kommen heb ik ook genoeg. Maar als het gaat om melamine met een mooi dessin of leuke figuurtjes koop ik het gewoon.

2 gedachten over “Dag 3328: Kringloopkoopjes (56)

 1. Linda

  Leuk die borden en die bewaardozen zijn altijd handig..dat ze zelfs zulke ouderwetse slopen nog hebben, en ook nog heel..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ben zo blij met alles! Ja, die slopen zijn zo leuk. Je zou bijna een stuk of tien kussens op je bed leggen :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>