Dag 3332: Breekbaar

ptr

Melamine? Handig, dat breekt tenminste niet! Dat is iets dat ik regelmatig hoor en dan mompel ik maar dat alles stuk kan vallen op de plavuizen in de keuken. Er is namelijk al heel wat gesneuveld. Daar laat ik geen traan om, want uiteindelijk hebben we het over gebruiksvoorwerpen. Die kunnen nou eenmaal kapot. Maar van de week had ik toch wel even wat verdriet toen mijn Barbapapa mok viel en niet meer te repareren bleek.

Gelukkig is er een webshop waar je allerlei Barbapapa spullen kunt kopen. Maar ik vind het leuker om verrast te worden in een kringloopwinkel. De mok die kapot is gevallen, komt bij de Delftse vestiging van RataPlan vandaan. Daar heb ik al heel veel gekocht en het is misschien een goed idee om weer eens terug te gaan. Je weet maar nooit of men inmiddels het hele servies gedumpt heeft. Want ik vind het niet nodig om een nieuw exemplaar te bestellen.

Het leuke van kringloopwinkelen is dat je nooit weet wat men in huis heeft. Je kunt je wel voornemen om je wenslijstje af te werken, maar als niemand die spullen stomtoevallig afgegeven heeft, kan je zomaar met lege handen naar huis gaan. Omdat ik voornamelijk breekbare spullen koop, zal ik nog wel jaren kringloopklant blijven. Al sluit ik niet uit dat de bezoekjes minder frequent worden, want mijn huis is op een gegeven moment gewoon vol.

2 gedachten over “Dag 3332: Breekbaar

    1. Pippi Bericht auteur

      Dat is vervelend- ik dacht trouwens dat plavuizen bijna onverwoestbaar waren. Nou ja, dat bijna klopt dus.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>