Dag 3338: Meer melamine

btr

De afgelopen week is er weer veel melamine aan de verzameling toegevoegd. Er zitten veel kringloopkoopjes bij, maar ik heb ook online gewinkeld bij Ginger Lifestyle en Dames van de Thee.

btr

Als ik naar het Taalhuis in de bibliotheek ga, stap ik altijd even binnen bij RataPlan. Dat is daar namelijk om de hoek. Direct ging ik naar het schap met kunststof huishoudelijk spul en daar zag ik dit schattige bord met Gouden Boekjes opdruk. Het is wel iets beschadigd, maar dat gebeurt al snel als je een kind met bestek een boterham laat eten. Mika vindt dit stom serviesgoed, maar hij eet er wel van.

btrhdr

Er lagen ook nog een paar fijne kommen. Handig voor Liga-papjes en miesoepjes.

btrmdn

Voor het royalvkb melamine servies van Albert Heijn heb ik destijds niet gespaard. Waarschijnlijk ga ik de komende tijd veel van dit spul aantreffen in kringloopwinkels. Op dit moment heb ik al twee grote grijze schalen en deze kom. Hopelijk komen de blauwgroene delen ook snel in de schappen te liggen.

btr

Mika en ik gebruiken deze witte lepeltjes als we een klein bakje fruityoghurt eten. Metalen lepels en vorken gebruiken we niet meer voor snacks. Nu het reguliere bestek nog vervangen.

btrmdn

Dit vorkje kon ik niet laten liggen. Is het gedeeltelijk van melamine? Dat is niet zeker, maar het ziet er wel leuk uit.

btrhdr

Deze zes lichtroze (mie)soeplepels lagen bij de porseleinen en aardewerk schalen en kommen. In het voorbijgaan zag ik meteen dat dit melamine was. Helaas geen bijpassende soepkommen gezien.

btrhdr

Bij Ginger Lifestyle kocht ik weer besteksetjes in alle kleuren die verkrijgbaar zijn. Nu heb ik 18 vorken en lepels, dus genoeg voor een familie etentje. Tenzij iedereen opeens verkering krijgt, maar dan is er snel wat bijgekocht. In Azië gebruiken ze geen messen bij het eten, dus die zijn ook niet te koop. Misschien toch maar eens informeren bij de winkel of ze van plan zijn om messen te laten maken, speciaal voor de Europese markt.

btrhdr

Ze zijn apart te koop, sets van zes theelepels en zes gebakvorkjes. De lepeltjes zijn ook geschikt voor het eten van desserts.

btr

De botermesjes komen bij een andere webshop vandaan, Dames van de Thee om precies te zijn. Twee sets van zes mesjes waren in de uitverkoop en ik nam in totaal vier sets af. Twaalf botermesjes vind ik net te weinig als de tafel vol staat met patés, kaasjes en salades.

btr

En dit leuke lepeltje kreeg ik cadeau bij mijn Ginger Lifestyle bestelling. Overigens kan ik beide eerdergenoemde webwinkels van harte aanbevelen- ze hebben een mooi assortiment en je hebt de bestelling snel in huis.

btrmdn

Heb ik meer dienbladen nodig? Natuurlijk niet. Maar eentje van dit formaat, 30 bij 15 cm, is zo handig om op een footstool te zetten met een beker thee en een schoteltje met koekjes.

4 gedachten over “Dag 3338: Meer melamine

    1. Pippi Bericht auteur

      Deze komen bij een kringloopwinkel vandaan. Maar je kunt soortgelijke lepeltjes online bestellen bij Horecaworld.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>