Dag 3343: Huis te koop

 • Screenshot_20190130-134958

Mijn vader en mijn moeder leven niet meer en nu wordt ons ouderlijk huis verkocht. Het heeft een hele tijd geduurd voordat het hele huis leeg was en daarna moest er nog een en ander geverfd worden. We waren in verschillende samenstellingen bezig met alle klussen, want we konden natuurlijk niet allemaal op zaterdag of zondag. Er zijn ook harde werkers bezig geweest op doordeweekse dagen.

Vreselijk, dat leeghalen van het huis. Al die spullen waarmee mama ooit zo blij was- bijna alles moest weg. We hebben allemaal meegenomen wat ons lief was, waar we mooie herinneringen aan hebben. Er is veel naar de plaatselijke kringloopwinkel en uiteindelijk werd er een propvolle Vlikobak opgehaald. Het enige dat er nog hangt, is de roze koekoeksklok. Maar die gaat straks gewoon met Renée mee naar huis- ondanks het feit dat René het ding spuuglelijk vindt.

Er is laatst nog een schoonmaakploeg door de voor- en achtertuin geraasd, want een winterlandschap oogt op de Funda foto’s mooier als er geen honderden dode bladeren in liggen. Toen kon de fotograaf zijn gang gaan en begon de makelaar aan zijn werk. Charles stuurde het resultaat via WhatsApp naar iedereen toe. En dat was voor ons wel even slikken.

Fraaie foto’s van ons ouderlijk huis, op een roze koekoeksklok na helemaal leeg. Alles netjes schoongepoetst en waar dat niet gelukt was, was de camera rap langs geflitst. Al die lege kamers. Nou ja, er hangen nog keurige gordijnen en andere raambekleding. Maar voor ons is de ziel allang uit het huis. Naar het filmpje kon ik niet zo goed kijken, want het was net alsof ik er zelf rondliep.

Wie toevallig drie ton in de achterzak heeft zitten en een leuk huis in een mooie buurt zoekt: ga maar eens kijken op Funda. Aan dit huis heb ik prachtige herinneringen. Het staat in een goede buurt en je krijgt in ieder geval éen hele leuke buurman. Als die van de andere kant voor de deur staat, moet je gewoon een grote en stoere vent open laten doen. Je koopt het huis van de eerste eigenaar en er heeft jarenlang alleen een oude vrouw gewoond. En daarvoor waren er nog vijf lieve, zeer keurig opgevoede kinderen.

8 gedachten over “Dag 3343: Huis te koop

  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, wij hebben nu een kleine versie. Het hangt naast het schilderij dat Ton speciaal voor mama maakte.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ook! Zullen we er nog langsrijden op weg naar Renée? Misschien blijven we onze auto’s wel op de plek van de enge buurman zetten :)

   Reageren
 1. Myrna

  Lijkt me moeilijk om jullie huis zo te zien op Funda. Hopelijk wordt het snel verkocht en kunnen jullie verder met jullie leven. Het speciale plekje zal altijd blijven.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is zeker raar. Al die lege kamers……. Een groot deel van ons leven heeft zich daar afgespeeld en nu is er niks meer van te zien.

   Reageren
 2. chucky1012

  Wat een prachtige woning….
  Ik hoop voor jullie dat er binnenkort net die koper bij is dat jullie verder kunnen gaan met jullie leven….
  De tuin ligt er zo mooi bij….
  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is zeker een mooi huis. We hopen allemaal dat het snel verkocht wordt. Ja, er is hard gewerkt aan die tuin!
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>