Dag 3347: Fondueborden

dav

Het is me opgevallen dat er in kringloopwinkels grote hoeveelheden fondueborden voorradig zijn. Als ze gemaakt zijn van melamine gaan ze direct mijn winkelmandje in. Inmiddels heb ik een aardige verzameling- ik zal eens laten zien hoeveel ik er heb. Maar meestal zijn fondueborden gemaakt van aardewerk. Ze zijn te koop in allerlei kleuren, van donkerbruin tot spierwit. Ze vliegen de winkel niet uit.

Vreemd hoor, want ze zijn ook wel bekend onder de naam gourmetborden en twee keer per jaar staan de gourmetpakketten huizenhoog opgestapeld in de supermarkt. Want met Pasen en Kerst is gourmetten heel populair. Wij vinden dat ook niet naar hoor. Maar ik koop die pakketten van de supermarktslager liever niet. Er zit altijd veel bij dat we hier niet graag eten. Het liefst koop ik biefstuk, zalm en kip die ik zelf in stukjes snijd.

Er schijnen nogal wat mensen te zijn die het vreselijk vinden als de onderdelen van hun eten tegen elkaar aan liggen. Zelf maakt me dat niets uit, want het komt toch allemaal in dezelfde maag terecht. Ook mag ik graag alles prakken en door elkaar husselen. Dat ziet er niet sjiek uit, maar het kan zo lekker zijn dat ik nog bijna mijn bord af zou likken ook. Dat zou niet zo fijn gaan als alles op een fonduebord had gelegen.

Het heeft me heel wat zelfbeheersing gekost om de kringloopwinkel niet uit te lopen met het geinige setje dat hierboven staat. Voor slechts vier euro had ik een stapeltje met bloemen gedecoreerde fondueborden mee naar huis kunnen nemen. Was het nou maar van melamine geweest, dan was ik huppelend de winkel uitgekomen. Het is maar goed dat ik me meende te herinneren dat ik al veel van dit handige serviesgoed heb.

Het ging dus om de bloemen die erop afgebeeld staan. dat vind ik nou zo snoezig! Gek toch dat ik op mijn oude dag opeens gek ben op bloemetjesdessins. Nog even en ik vervang mijn donkerpaarse velours gordijnen door iets flodderigs met een bloemenprint. Gelukkig weet ik dat ik me in kan houden. Dat ik zoveel melamine heb, is al erg genoeg. Wat wel bijzonder is, is dat ik steeds meer spul koop met bloemen, kruiden, vogels en schelpen erop.

Toch kan ik mijn ogen niet afhouden van de fondueborden met bloemen erop. Want wat vind ik ze leuk. Kende ik maar iemand die ze graag wilde hebben. Want kopen voor een ander is ook erg leuk. Wellicht is een baan als personal shopper wel wat voor mij. Is er niet iemand die zelf te weinig tijd heeft om zooi bij de kringloopwinkel te kopen en die net als ik niet erg veel smaak heeft?

6 gedachten over “Dag 3347: Fondueborden

  1. Pippi Bericht auteur

   Bij de kringloopwinkel om de hoek liggen zoveel verschillende fondueborden. Als je ze nodig hebt, moet je eens gaan kijken.
   xoxo

   Reageren
 1. Iris

  Toevallig ben ik precies op zoek naar die fondueborden met de bloemen! Mocht je ze hebben en willen verkopen, hoor ik het heel graag ! 🙂

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *