Dag 3362: Spiegel

dav

Waarschijnlijk ben ik best een ijdeltuit, maar ik kijk zelden in de spiegel. Soms kijk ik in een winkelruit of Dotje netjes loopt, maar ik let dan niet op of mijn lipstick er netjes op zit en mijn buik hou ik dan ook niet in. Als ik me aangekleed heb, ga ik nooit voor de spiegel staan om te checken of mijn outfit me flatteert. Ach, als er iets te strak zit, voel ik dat zelf wel. Op mijn leeftijd hoor je trouwens ook goed te weten welke combinaties werken.

In de badkamer hangt natuurlijk wel een grote spiegel boven de wasbak. Maar ik poets mijn tanden en verzorg mijn gezicht zonder mijn bril op te zetten, dus ik zie eigenlijk vrij weinig. Alleen dat de wallen onder mijn ogen weigeren te verdwijnen terwijl ik tegenwoordig toch goed slaap en zeer zelden wakker lig. Gelukkig zit mijn haar meestal zoals het moet, maar ik ga dan ook trouw iedere zes weken naar de kapper.

Vroeger stond mijn make-up op een bureau bij het raam en dan zat ik me daar op te maken. Maar dat kan tegenwoordig niet meer omdat die tafel vol staat met stapels boeken van de kringloopwinkel. Nu smeer ik een en ander op mijn gezicht aan de eettafel. Bij kunstlicht en met een tasspiegeltje voor mijn snufferd. Het zou dus best kunnen zijn dat ik buiten voor joker loop. Maar ja, wat kan het mij schelen als ik naast mijn prinsesje wandel.

Alles wordt erop gesmeerd terwijl ik niet eens een goed overzicht heb. Dat doe ik al tientallen jaren. Ongeveer dertig jaar gebruikte ik een schattig spiegeltje dat ik van Emily kreeg en toen dat op een dag tot mijn grote verdriet brak, kocht ik een uitklapbaar exemplaar met een gewone en een vergrotend spiegeltje. Dat ding heeft het nog geen maand volgehouden en sindsdien doe ik een greep uit de rommel op mijn make-up dienblad en dan is het iedere keer weer een verrassing of ik de gewone of de vergrotende ga inzetten.

Een paar dagen gelden stond ik bij de kringloopwinkel om de hoek af te rekenen. De schade was €4,50 en terwijl mijn briefgeld al op weg was naar de kassa, zag ik het spiegeltje op de foto hierboven. Snel keek ik wat het op moest brengen en toen kon ik mijn wisselgeld weigeren, want ik wilde het spiegeltje wel hebben. Het is een heel eenvoudige die bij de HEMA vandaan komt. Als ik er een beetje voorzichtig mee omspring, kan ik er nog jaren mee doen. Zojuist heb ik er nog even in gekeken. Daar zag ik niet de mooiste vrouw ter wereld, maar wel eentje die de leukste kinderen ter wereld heeft.

3 gedachten over “Dag 3362: Spiegel

  1. Linda

    Heb nu zo’n spiegeltje met led lichtjes..moet eigenlijk m’n leesbril op, maar dat is moeilijk mascara opbrengen, ik doe het expres niet met een vergroot spiegeltje, dan zie je teveel, verschrikkelijk ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>