Dag 3380: : Groeien

CollageMaker_20190308_163251658

De gemeente is bezig heel veel groen te vervangen. Een omgewaaide kastanjeboom werd meteen verwijderd, de andere exemplaren mochten er nog een tijdje staan. Toen werden ze ook weggehaald en kreeg de buurt een wat zielige uitstraling. Voor de buurtkinderen was het jammer dat ze geen kastanjes meer konden rapen, maar hun ouders waren blij dat ze van de bloesem af waren.

Nou was ik er niet rouwig om dat ik die rommel niet langer in het hele huis aantrof, maar ik hield van de hoge bomen. Ze gaven de buurt een mooie en groene sfeer en ze beschermden de honden en mij tegen regen. Of er weer nieuwe beplanting komt, kan niemand mij vertellen. Regelmatig komen er mensen met machines die de grond omwoelen en van flink wat bemeste aarde voorzien. En dat stinkt vreselijk.

Het groen bij de speeltuin begint te groeien. Twee bomen mochten blijven staan en uiteindelijk werd een en ander geplant. Het zullen stekken zijn die op een gegeven moment grote struiken zullen worden. Dan kan ik Dotje er niet meer laten plassen, want ik geloof dat het straks een plek gaat worden waar veel katten zich zullen ophouden. Nu zien we ze nog over het onbegroeide terrein lopen, over een jaar schieten ze opeens uit de struiken.

Eigenlijk ben ik al hartstikke blij dat er weer groen zal komen. Men is al begonnen met het aanplanten van struiken en ik zie ook dat er lukraak narcissen zijn toegevoegd aan de verder lege bakken. Het zal me benieuwen hoe snel die groei gaat. Gelukkig kom ik iedere dag buiten zodat ik het in de gaten kan houden. Want per slot van rekening ben ik hier komen wonen omdat ik graag in een groene buurt wilde wonen.

4 gedachten over “Dag 3380: : Groeien

 1. Linda

  Hebben ze de grond bemest? Nou nou, dat is wel luxe hoor, hier ligt er gewoon puin, wat voor aarde moet doorgaan… :(

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja, ze hebben er een flink budget voor. Zie leders in het dorp ook leeggehaalde en opnieuw beplante stukken.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is toch leuk om te zien hoe het allemaal steeds groener wordt? Nu de bakken flink zijn omgewoeld, stinkt het gelukkig niet meer.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>