Dag 3389: Verkocht

IMG_20190317_183734

Met alle ellende rond de hersenbloeding van Ronald vergat ik helemaal te vertellen dat mijn ouderlijk huis inmiddels verkocht is. We kregen allemaal een brief van een ons onbekende notaris en binnenkort moeten we gaan tekenen. Op een maandag, dus helaas niet op een dag die we aan kunnen grijpen om er daarna een bescheiden feestje van te maken. Het is ook eigenlijk geen feestelijke gebeurtenis.

Nou ja, ik moet er niet aan denken dat niemand het huis wil kopen en dat je misschien jaren opgescheept zit met een onverkoopbaar huis. Dat hadden we trouwens ook niet verwacht hoor. Het huis staat in een goede buurt en de prijs was niet erg opgepompt. Helemaal zeker weten wie de kopers zijn, doen we niet. Maar Leiderdorp is echt een dorp en dan komen bepaalde verhalen snel los.

We hopen dat er mensen komen wonen die een gezin hebben of dat graag willen. Want het huis is uitermate geschikt voor kinderen. Onze ouders zijn er in 1960 gaan wonen. Een dag voordat ze een jaar getrouwd waren, werd ik geboren en daarna volgden er nog vier. Als ik me niet vergis, zijn we allemaal uit huis gegaan om samen te gaan wonen. Het huis werd steeds leger, zeker toen papa er niet meer was en we zijn rommel konden weggooien.

In het huis hebben we een heerlijke tijd meegemaakt. Natuurlijk was er ook weleens wat, want ruzie maken deden we ook af en toe. Het was vooral een heel vol huis en de laatste jaren kon ik me niet voorstellen dat we er uit met zeven mensen hebben gewoond. Het lijkt ons leuk als we ooit langs ons ouderlijk huis lopen en dat we dan kinderstemmen horen. Tegen de nieuwe bewoners zou ik willen zeggen: heel veel geluk in jullie nieuwe huis. Niemand is er doodgegaan en de kinderen die er zijn geboren zijn allemaal goed opgedroogd.

6 gedachten over “Dag 3389: Verkocht

  1. Pippi Bericht auteur

   Het is ook heel bijzonder dat mijn moeder er bijna 60 jaar heeft kunnen wonen. Wij koesteren de herinneringen en hopen dat de volgende bewoners er heel gelukkig mogen worden.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We hopen dat er fijn mensen in komen wonen die er een leuk gezin gaan stichten. Ach, het is beter dan wanneer een huis onverkoopbaar blijkt!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>