Dag 3403: Bomen

IMG_20190331_151653

Op Instagram heb ik al heel wat magnolia’s zien langskomen. Blijkbaar ben ik niet de enige die het bloeien van deze boom ziet als het ware begin van de lente. Zo mooi als de magnolia hierboven zie ik ze zelden. Maar de foto is dan ook in de tuin van mijn moeder gemaakt. En mama had groene vingers.

Ze was trots op haar magnolia die ieder jaar meer bloemen leek te torsen. Er zaten altijd vogels in, een keer zelfs een paar parkieten. Het opruimen van de bloembladeren was een wat minder leuk taakje. Maar dat kon weleens door een kind gedaan worden, zelfs zonder dat ze daarom hoefde te vragen.

Vroeger hadden we nog meer bomen in de tuin. De eerste die mijn ouders plantten, was een den. Die groeide ontzettend hard en na een fikse storm hing het ding helemaal scheef. Uiteindelijk moest de den verwijderd worden en dat was een flinke klus.

Er stond ook een Japanse kers, heel dicht tegen de schuur aan. Ook deze boom hing in de lente vol met roze bloemen die nogal snel van de takken vielen. Mijn vader was het goed zat toen ook deze boom een beetje scheef ging groeien en dus kon Ronald aan de slag met een licht verroeste zaag.

Dan was er een perenboom waaruit nog weleens een kind uit donderde. Of er ooit vruchten in hebben gehangen, kan ik me niet herinneren. Wel dat de boom betrekkelijk dicht bij het raam stond. Misschien was dat wel de reden dat ook die boom is verdwenen.

Zojuist heb ik gehoord dat we aanstaande zondag afscheid gaan nemen van het huis. Dan moet iedereen zijn of haar huissleutel meenemen, want de koop zal de dag erna rond zijn. Dan kunnen we niet meer door de kamers lopen en kan Dotje niet meer door de tuin banjeren. IMG_20190331_181600

6 gedachten over “Dag 3403: Bomen

 1. Saskia

  We gaan allemaal verder met alles wat we van onze ouders hebben meegekregen. We houden ons aan onze belofte aan mama en zullen altijd voor elkaar blijven zorgen! We mogen best ruzie maken, maar nooit loslaten… ok?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   En we geven de kleinkinderen het goede voorbeeld opdat het nog vele generaties lang goed zal gaan tussen alle nazaten.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik geloof dat de nieuwe bewoners voor een uitbouw gaan, dus ik vrees dat de magnolia het veld moet ruimen.

   Reageren
 2. chucky1012

  Zo mooi als die in bloei staat…..
  Sterkte met het afscheid nemen en het inleveren van de sleutel….

  Xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>