Dag 3411: Verkocht!

dav

Vanmiddag heeft René namens alle Müllers getekend en daarmee is de overdracht een feit. Ons ouderlijk huis is verkocht en volgens Renée aan een aardig stel. Ze schijnen verbouwingsplannen te hebben en ik hoop dat het betekent dat ze er een tijdje willen blijven. Het is een mooi huis, zeer geschikt voor een gezin.

De roze plastic koekoeksklok en het Chinese houtsnijwerk zijn vast op tijd weggehaald. Het zijn de laatste dingen die in het huis stonden en die ons aan mama deden denken. We voelen haar aanwezigheid daar niet meer. Behalve toen we gisteren op zolder een glaasje bubbels dronken. Op dat moment spraken we over haar en toen was ze er weer even.

dav

Een voorbeeld van mama’s huisvlijt. De knoppen van de deur van de gang naar de woonkamer heeft ze tientallen jaren geleden opgeleukt en ik weet wel zeker dat de nieuwe bewoners een verse deurknop installeren.

btf

Rare foto’s maken hoort er nu eenmaal bij. Er zijn er meer en die laat ik nog wel zien.

sdr

Charles in het kamertje waarin hij lang heeft geslapen. Pas toen zijn vier zussen het huis uit waren, was de zolderkamer voor hem.

mde

Die kamer was van Saskia. Die poseert hier heel snoezig. We hebben het uitgebreid gehad over waar het bankje en het andere meubilair stond.

dav

Mijn kamer was eigenlijk een rommelhok. Tot mijn grote verbazing hoorde ik dat Saskia vond dat ik mijn kamer zo leuk had ingericht. Ach, het was klein, maar ik had er wel alles dat ik nodig had. Inclusief blikjes thee die hun geur verspreidden door de kamer.

IMG_20190408_170629

Luuk maakte deze foto van zijn ooms en tantes.

dav

De deur naar mijn slaapkamertje. De uit tijdschriften geknipte plaatjes werden veel later door mama op de deur geplakt.

IMG_20190408_170706

Vandaag was het #fmspad onderwerp something werd. Heel even heb ik overwogen bovenstaande foto te plaatsen. Het is een beetje gekke foto. Mijn gekruiste armen, Sas met die kekke zonnebril op en Pooky en Moped op de vensterbank.

IMG_20190408_170715

Charles en Sonja ontdekten dat er een duif in de magnolia zat. Op een nest. We hopen dus dat de boom niet direct wordt omgezaagd door de nieuwe bewoners. We zullen nog weleens langs het huis lopen.

8 gedachten over “Dag 3411: Verkocht!

 1. Linda

  Wat een leuke foto’s..wat leuk, jullie zo in je eigen kamer..en die deurknop had ik er lekker afgehaald :)

  Reageren
 2. Saskia

  Wat hebben we gisteren mooi afscheid genomen van ons ouderlijk huis! Mooie herinneringen en wat leuke en gekke foto’s als eeuwig aandenken. Het is goed zo….

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het was een mooi afscheid van dat huis met zoveel herinneringen. We gaan nog veel fijne herinneringen maken!

   Reageren
 3. Myrna

  Heel mooi afgesloten door jullie. Mooie foto’s als herinnering , maar de echte herinneringen heb je geen foto’s voor nodig.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>