Dag 3416: Schutting

dav

De buren aan de ene kant hebben een schutting die een olifant nog zou kunnen tegenhouden. Het ding is geplaatst door de buurman zelf. Hij vroeg destijds nog aan Ronald of hij mee wilde doen. Daarmee bedoelde hij dat wij de helft op zouden moeten hoesten. Ronald heeft keurig bedankt voor de eer. En hij voegde eraan toe dat het eerder gevraagd had moeten worden.

Want toen we op een avond terugkwamen uit Leiderdorp bleek de buurman de uit bomen en struiken bestaande scheidswand volledig te hebben gesloopt. Alleen de bomen die overduidelijk op ons terrein staan, bleven gespaard. We schrokken ons rot en ik zei gelijk tegen mijn mannen dat ze de hele zomer in hun blootje in de tuin mochten rondlopen als er tegen die tijd geen schutting was.

Overigens hebben we nog een hele tijd zonder gezeten. Heel onplezierig en het werd nog erger toen een voorbijganger via de tuin van de buren onze vijverfilterinstallatie jatte. We waren erg blij dat er op een dag een hoge hardhouten schutting oprees die stevig stond op ingegraven betonnen voetstukken. We vinden het geen mooie schutting, maar het is beter dan tegen de buren aankijken als je in de tuin zit.

De andere buren hadden een hekel aan katten. Kan ik me goed voorstellen als die fijne huisdieren je tuin volpoepen. Op een dag schoot de inmiddels overleden buurvrouw me aan met de mededeling dat er snel een houten schutting geplaatst zou worden. Geen gezeur over geld- een paar maanden voordat de laatste kat doodging, stond er een miezerige afscheiding van waaibomenhout.

Nu wonen daar andere mensen en daarmee wil ik niet rond te tafel gaan zitten op de dag nadat de op instorten staande schutting echt naar de gallemiezen is. Het ding heeft al menige storm doorstaan, maar ooit vliegen de panelen door de tuin. Dus denken wij dat we alvast moeten nadenken over een oplossing.

We zijn er al uit. Het wordt een stukje eenvoudig hekwerk. Te plaatsen op ons terrein zodat er geen gezanik komt. Als men ons Herashekwerk niet mooi vindt, staat hun vrij iets anders op hun gebied te zetten. Een spuuglelijk schuttinkje van de bouwmarkt of zo. Want ze willen vast niet naar ons kijken, want wij hebben enge honden en een kind dat van muziek houdt. En ik draag voor een oude vrouw soms wel heel korte rokjes.

4 gedachten over “Dag 3416: Schutting

 1. Linda

  Hahaha herken het helemaal…lekker op je eigen grond zetten, gelijk van het gezeik af..van je ‘gezellige’ buren moet je het maar hebben..hier links ook boel eruit gesloopt, toen m’n moeder weg was..mevrouw was bang voor de spinnen in de klimop??? Ga dan lekker 4 hoog achter wonen! In hun blote kont rond lopen hahaha

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dus bij jullie hebben ze ook stiekem van alles weggehaald. Stoer hoor. Ja, wij zetten een hekwerk mooi op eigen grond. Kan niemand erover zaniken. Ik heb geen behoefte aan bloterikjes in de tuin en dat zal ook wel gelden voor de buren. Dus dan zorgen zij lekker voor een houten erfafscheiding.

   Reageren
 2. chucky1012

  Groot gelijk om de nieuwe schutting lekker in jullie eigen tuin te plaatsen.
  Dit is heel herkenbaar net zo als dat er als een erfafscheiding coniferen staan en een nieuwe buur de helft moet gaan bijhouden.
  Hoe lui kan een mens zijn….
  Dus dan de bovenkant meer telkens weer zelf gedaan….
  Als jullie de schutting in jullie tuin plaatsen let er dan op dat hun aan de andere zijde niets eraan hangen etc….

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik denk dat die verrotte schutting nog wel even blijft staan. Vooral letterlijk als wij een hekwerk plaatsen. Coniferen zouden mooi zijn, maar daar glipt een hond nog weleens doorheen.
   Xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>