Dag 3422: Lekker zitten

sdr

We zijn bezig om ons huis zo gezellig mogelijk te maken. We hebben er veel plezier in en genieten van elke aankoop. En het plannen van de werkzaamheden die voor de deur staan. Er stat heel wat te gebeuren en ik zal daar zeker nog over schrijven. Voorlopig kan ik af en toe iets eten weten over de nieuwe aanwinsten. Zoals deze fijne eethoek die Ronald heeft uitgezocht. Wat mij betreft was het niet zo nodig, want ik was nogal gehecht geraakt aan de inmiddels behoorlijke beschadigde aan Jan des Bouvrie toegeschreven eettafel en de leuke plastic Eames kuipstoeltjes. Maar Ronald had gelijk: het was tijd voor iets nieuws na achttien jaar met hetzelfde spul te hebben gedaan.

Eigenlijk wilde ik helemaal geen eettafel met een stang tussen de poten. Totdat ik me realiseerde dat ik zo’n ding juist hartstikke nodig heb. Want ik ben klein en mijn voeten komen echt niet tot aan de plavuizen. Als ik op het bankje zit en mijn pootjes niet laat steunen op de stoel tegenover mij, zet ik ze op die stang. Dat zit lekker.Over dat eetbankje gesproken: daar kan natuurlijk een hond op. En als ik spontaan in slaap val na het schrijven, kan ik me gewoon naar links laten vallen. En hopen dat ik niet van het bankje af donder. In bed is dat me een keer overkomen en die schrik wil ik nooit meer voelen.

Op de foto zie je dat ik een werkplek heb met een iMac. Dat kostte nog wat gegoochel met het snoer. Ronald wilde best een gat in de nieuwe tafel zagen, maar daar heb ik een stokje voor gestoken. Met een verlengsnoer en een paar decimeter ducttape hebben we het probleem opgelost. Ach, er loopt nu een kabel over het numerieke deel van mijn wel erg brede toetsenbord. Maar dat ding heeft niet het eeuwige leven en het toetsenbord dat bij de nieuwe iMac hoort, is veel minder breed. Het stuk dat ik nu met wat moeite kan gebruiken, heb ik toch nooit nodig.

Op een prachtig bruin bakelieten dienblad staat de glazen koekjesstolp die mijn ouders als verlovingscadeau kregen. Er zitten nu standaard bitterkoekjes in. Die zijn lekker, maar ze happen niet zo rap weg als bijvoorbeeld botertongen of krakelingen. Nu zitten we niet steeds aan te kijken tegen een lege bak met alleen wat kruimels. Verder heb ik me door mijn zusje Renée laten inspireren en staat er ook een waterkaraf met enkele leeggevreten Nutella glaasjes op het dienblad. Nu drinken we water bij het eten en dat bevalt goed.

Verder zie je op de foto nog mijn nieuwste kringloopkoopje: een grote glazen fles. Daar zal ik altijd mooie bloemen of takken in zetten. Helaas waren de eucalyptustakken niet voorradig in de bloemenwinkel die ik graag bezoek. Dus kocht ik drie lelietakken, ook altijd mooi. Als ze straks weggegooid moeten worden, ga ik misschien we een paar zonnebloemen halen. Nou, voor de rest staat er niet veel. Dat wil ik voorlopig zo houden. Want nu kunnen we lekker aan tafel zitten en iets eten zonder dat we eerst van alles opzij moeten schuiven. Straks wordt het nog een opgeruimde en strakke boel. Maar ik denk dat de kans daarop vrij klein is. Tenzij we verdergaan met het weggooien van dingen die we toch nooit gebruiken.

10 gedachten over “Dag 3422: Lekker zitten

 1. Pearl

  Mooie plek om te eten, te werken en te zitten. Als ik thuis ben, zit ik ook vaak aan de eettafel. Dan kun je het beter zo mooi en gezellig mogelijk maken, je hebt groot gelijk.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We zijn heel veel thuis, zeker nu we geen hond hebben om mee te wandelen. Dus moet het gezellig zijn.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>