Dag 3432: Gemiste kans

IMG_20190428_191159

Alhoewel het weer op Koningsdag absoluut niet zo slechts was als werd opgegeven, ben ik die dag thuisgebleven. Vooral als het niet regent, is het me veel te druk in het dorp. Dan schuifel je achter de mensen aan die meer kijken dan kopen. De voorgaande jaren ging ik graag, zeker toen Mika nog klein was. Toen kocht ik speelgoed voor hem en kinderboeken die ik zelf uiteindelijk gelezen heb. Nu heeft hij alleen maar interesse in gamen en ik koop niet meer ieder kinderboek dat me leuk lijkt.

Die dag heb ik niet eens naar de televisie gekeken. Mijn moeder vond het heerlijk en ze zat de hele dag te kijken, vooral naar de koningin en haar mooie meisjes. Toevallig had ik al in de krant gezien hoe schattig ze er uit zagen, dus ik had geen bewegende beelden nodig. Eigenlijk weet ik niet eens wat ik dan wel gedaan heb. In ieder geval heb ik op die dag geen postpakketje opgehaald in de supermarkt, want die dag werkte men niet bij de posterijen.

Toen de vrijmarkt allang voorbij was, keek ik in de online krant en daar zag ik een foto van de actrice die er met haar hysterische stemgeluid bijna voor zorgt dat ik niet meer naar Kruidvat wil. Nooit kijk ik naar Instagramposts van Bekende Nederlanders om dat men meestal toch niets te melden heeft. Maar ik keek eens goed naar het kleedje waarbij de blonde mevrouw zat en toen zag ik daar toch mooi melamine met plaatjes uit Gouden Boekjes.

Verdorie, zou ik nu achter het net gevist hebben? Niet dat ik naar de hoofdstad zou zijn afgereisd voor een paar melamine bordjes, maar ik baalde wel een beetje. Want ik begrijp dat juist kinderen hun oude bordjes in de verkoop gooien. Die schattige afbeeldingen willen ze natuurlijk op een gegeven moment niet meer. Alhoewel ik toch al behoorlijk wat heb, zie de foto hieronder, zie ik het toch als een gemiste kans. En ik spreek met mezelf af dat ik volgend jaar wel ga.

Hier in dit dorp zijn de winkels twee zondagen per maand open. Daar doe ik niets mee, want ik vind het genoeg dat ik zes dagen per week kan shoppen. Maar sinds kort is RataPlan dus wel iedere zondag open. Dus als ik me een beetje verveel, stap ik gewoon op de fiets en breng ik een bezoek aan die goed gesorteerde kringloopwinkel. Ze hebben er regelmatig Gouden Boekjes melamine en ik ben niet van plan nog iets aan mijn neus voorbij te laten gaan.

mde

4 gedachten over “Dag 3432: Gemiste kans

 1. Linda

  Je had dat beter niet kunnen zien, want nu baal je..moet er ook niet aan denken om in die drukte te schuifelen..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ach, de kans is groot dat ik niets had gevonden hoor. Maar ik dacht wel even dat ik wellicht een paar leuke kansjes had gemist :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>