Dag 3465: Rotterdamse Oogstmarkt

mde

Wat doe ik als ik op de Rotterdamse oogstmarkt heb afgesproken met twee lieve mensen? Dan ga ik geen mooie sfeerfoto’s maken natuurlijk. Want ik was er om me te vergapen aan de heerlijkheden die je in Rotterdam-Noord kunt kopen. Er was van alles: van kruidenplanten tot Thais schaafijs en biologische pindakaas. Helaas kon Ronald niet mee omdat het te vermoeiend zou zijn. Toen ik hem vertelde wat voor kraampjes er waren en dat er ook een winkel met de fraaiste kookattributen aan het plein zit, hoopte hij nog vuriger dat hij snel gaat herstellen.

Op de wat wazige foto is met een beetje moeite te zien waarmee ik thuiskwam. Een fles perensap en maar liefst twee flessen olijfolie- Spaanse en Italiaanse. Een heerlijk ambachtelijk brood om straks in de olijfolie te dippen en een favoriet van Mika: truffelmayonaise. Speciaal voor de mannen nam ik twee potjes sambal mee. Geen standaard sambal, maar met smaakjes. Deze keer nam ik ik klapper (kokos) en limoen. Er zijn nog meer smaken, maar die neem ik later nog wel mee.

Zelf wilde ik een bakje met de geurigste aardbeien die ik ooit at. Hier hoeft geen suiker op en ik ben voorgoed genezen van die bleke waterbommen die hier in de supermarkt liggen. Van witte kersen had ik nog nooit gehoord, maar toen ik een jam zag liggen waar ook sinaasappel aan toegevoegd was, moest ik het hebben. Het smaakt een beetje naar marmelade. Al te zoet moet een jam niet zijn, vind ik. Dus viel de perenjam met vanille af. Ook in deze kraam was nog veel meer.

Omdat het vandaag zo warm was en ik de koeltas vergeten was, liet ik vis en vlees liggen. Zelfs de droge worsten nam ik niet mee. Maar ja, dan heb ik de volgende keer weer iets om naar uit te kijken. Overigens was het de tweede keer binnen een week dat ik weer in Rotterdam. Het bezoek aan de Oogstmarkt heeft mijn heimwee alleen nog maar aangewakkerd, Zal ik volgende week dan toch maar een staatslot kopen? Want als je niet meedoet, zal je ook niets winnen. En ik ben het wel een beetje zat dat ik minstens een half uur moet reizen om me ergens een beetje thuis te voelen.

6 gedachten over “Dag 3465: Rotterdamse Oogstmarkt

  1. Pippi Bericht auteur

   Het is zeer de moeite waard, zeker als je houdt van biologische producten en lekkers.

   Reageren
 1. Myrna

  Wat een leuke markt. Ik zie je hebt lekkere dingen gekocht , dat brood doet me al watertanden. Jammer dat Ronald niet mee kon gaan. Geniet er lekker van he. En ik heb nog steeds geen truffel mayo geproefd.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   De volgende keer zal ik de kraampjes eens fotograferen. Ronald heeft zin om ook een keertje te gaan, dus ik heb goede hoop dat het nog deze zomer kan. Mika heeft al bijna de helft van het potje truffelmayonaise leeggegeten :)

   Reageren
 2. chucky1012

  Leuk dat je naar deze special markt geweest was.
  Mooie en fijne producten had je geshopt.
  Balen dat het zolang duurt als je met het ov reist naar deze city…..

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het was een leuk uitje. Zal nog wel vaker gaan. Ach, ik heb de reis er voor over.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>