Dag 3471: Kunst voor een euro

dav

Jaren geleden werkte in bij de Dienst voor Esthetische Vormgeving van de PTT. Dt was voor mij een hele belangrijke tijd. Het is misschien wat overdreven om te stellen dat het mijn vormingsjaren waren, maar ik heb in die jaren heel veel geleerd. Mijn smaak op allerlei gebieden is toen gevormd. Mijn voorliefde voor zwarte kleding is destijds ontstaan en ik ben meerdere muziekstijlen gaan appreciëren. Kunst vond ik altijd al interessant en die interesse groeide toen ik letterlijk tussen de kunstwerken kwam te zitten.

In huis hangt niet veel kunst, want overal staan boekenkasten tegen de muur. Vorige week is er gelukkig iets bijgekomen. Een prent van een kunstenaar waarvan ik al wat gezien had toen ik nog bij de DEV werkte. De man heet Sjoerd Bakker en ik denk dat hij het niet zo lollig vindt als hij hoort dat ik een werk van hem voor een euro bij de kringloopwinkel om de hoek heb gekocht. Het ding stond buiten bij de koopjes en ik pakte het voordat ik zag wie het gemaakt had.

Eerlijk gezegd heb ik de prent niet eens goed bekeken. Maar ik vond de vormen en de kleuren erg mooi en wat het misschien betekent, zoek ik op een later tijdstip wel uit. In het weekend gaat Ronald het ophangen en dan kan ik er pas echt van genieten. Net zoals iedereen die weleens naar Tussen Kunst & Kitsch heeft gekeken, droom ik er natuurlijk van dat ik ooit een werkje van een kunstenaar die ik bewonder zal vinden. In een kringloopwinkel. Maar voorlopig heb ik al een aardige slag geslagen.

6 gedachten over “Dag 3471: Kunst voor een euro

    1. Pippi Bericht auteur

      Ja, dat klopt. Ik had de prent die ook nog eens mooi ingelijst is daar neergezet om ernaar te kijken :)

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>