Dag 3484: #tbt #42

IMG_20190620_191156

Vroeger gingen we regelmatig naar Meijendel, een duingebied met prachtige dennenbossen in de buurt van Wassenaar. We werden in de auto geladen en dat was best wel proppen geblazen.  Zo kan ik me herinneren dat papa in een heel kleine auto reed, ik meen een Austin Seven. In die auto mocht mama ook een keer rijden, op een groot parkeerterrein waar op dat moment niemand was.

Mama had namelijk geen rijbewijs en ik denk dat papa wilde uitvinden of het iets voor haar was, dat autorijden. Vreemd genoeg lieten ze ons in de auto zitten terwijl mama achter het stuur plaatsnam. Binnen de kortste keren gaf ze teveel gas en ging ze keihard gillen. Nog gekker is dat niemand daar een trauma van heeft opgelopen. Alhoewel….. Uiteindelijk ben ik de enige die nooit rijlessen heeft willen nemen.

In Meijendel hadden we onze grote familiebarbecues. We zaten allemaal in het warme zand en de kinderen renden de hele tijd rond terwijl de tantes met elkaar zaten te kwekken. De ooms waren natuurlijk bezig met het bereiden van het eten. Waarschijnlijk saté voor minstens dertig aanwezigen. Dat waren nog eens zondagen!

De foto hierboven is natuurlijk niet op een zomerse zondag gemaakt. Kijk ons nou eens zitten op die omgevallen boom. Met onze warme winterjassen aan, dikke maillots om onze dunne beentjes en dikke wollen mutsen op het hoofd. Rechts zit onze oma, de moeder van mama. In die tijd droegen alle vrouwen hoofddoeken en ik vind het wel chic staan. Er zitten drie kinderen naast oma en de middelste ben ik.

Blijkbaar hadden Saskia, Renée en ik bedacht dat we takjes gingen zoeken. Misschien werden ze bij thuiskomst wel in de open haard verbrand. Omdat oma er die dag was, aten we ‘s avonds vast extra lekker. Maar eerst moesten we onze mutsen afzetten en ik weet nog dat ik zo’n hekel had aan die statische bos op mijn hoofd. Zouden die lakschoentjes trouwens comfortabel hebben gezeten? Maakt niet uit- eventueel ongemak ben ik allang vergeten en de herinneringen zijn onbetaalbaar.

6 gedachten over “Dag 3484: #tbt #42

 1. Linda

  Hahahahaha zie het helemaal voor me, met je moeder achter het stuur…en gordels had je toen ook nog niet…wat een lieve foto en zo’n mooie oma…bleven de haren netjes gekapt, hè met zo’n sjaaltje om.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zonder gordels pasten er wel vijf kinderen op de achterbank :) Vroeger gingen vrouwen vaak iedere maand naar de kapper voor wassen en watergolven- dan zou een sjaaltje goed geholpen hebben netjes de week door te komen.

   Reageren
 2. Pearl

  Haha, het zou zo een foto uit een fotoalbum van mijn jeugd kunnen zijn. Mijn moeder had vroeger ook vaak van die mooie sjaaltjes om haar kapsel heen geknoopt voordat zij de deur uitging. Dat was in de tijd dat er niet gediscussieerd werd over hoofddoekjes dragen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   En de moeders, tantes en oma’s konden de sjaaltjes ook zo mooi draperen- als ik dat kon, ging ik misschien ook af en toe een hoofddoek dragen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>