Dag 3519: Douchen

dav

Het allerliefst win ik de loterij, maar lekker douchen staat op de tweede plaats. Toen we vorig jaar in Zuid-Frankrijk waren tijdens een canicule ging ik wel drie keer per dag douchen. En lag ik soms uren in het zwembad. Wat verlang ik terug naar die tijd. Het was te heet om stadjes te verkennen, maar wat hebben we genoten van dat zwembad. Nu is het net zo warm als destijds op onze vakantieplek en nu kan ik niet eens douchen.

Het is niet erg om me te wassen bij de kraan. Dat heb ik vorig jaar een paar ween moeten doen omdat onze badkamer gedaan werd door iemand die het naast zijn reguliere werk deed. Hij kwam in het weekend en op een aantal doordeweekse dagen. Je kunt zelfs je haar makkelijk wassen boven de wasbak- als je de vaat er maar eerst uithaalt. Maar toen had ik geen gebroken enkel. Nu wel en dus was ik me zittend in de rolstoel en ga alleen staan als dat strikt noodzakelijk is.

Met een beetje geluk ben ik over een week of vier van dat rottige gips af. Dan moet ik nog netjes leren lopen, maar ik kan dan in ieder geval douchen. Daar kijk ik enorm naar uit. Misschien ga ik dan wel onder de regendouche terwijl ik normaliter genoegen neem met de gewone douchekop. Dan kan ik eindelijk mijn haar behoorlijk inzepen, mijn oksels ontharen en mijn nieuwe douchegels gebruiken.

Ook sta ik te popelen om mijn voeten goed te verzorgen- iets dat ik niet meteen onder de douche zal doen. Voor je het weet komt er dan een glijpartij met wellicht nare gevolgen. Met een beetje geluk is het tegen de tijd dat ik gipsloos ben weer lekker fris buiten. Misschien is het dan wel een beetje koud in de onverwarmde badkamer. Daar zal ik nooit meer over zeuren. Als ik maar kan douchen.

10 gedachten over “Dag 3519: Douchen

 1. Linda

  Wat kan je verlangen naar zo iets simpels, hè…je staat er niet bij stil, maar je word toch aardig belemmerd in dagelijkse simpele dingen…maar gelukkig kan je nog bij de wasbak .

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ach, vroeger had iedereen een lavet…. Het is best te doen, zeker als je je zittend in een rolstoel kunt wassen.

   Reageren
 2. Myrna

  Met dit weer zal je een heerlijke douche zeker missen. Je kan je wel verheugen om na 4 weken je nieuwe spulletjes te gebruiken onder de douche he !!

  Reageren
 3. Cindy

  Oh wat erg dat je niet kunt douchen, zeker nu met de warmte!
  Je hebt toch van die plastic dingen om om het gips heen te doen, zodat het wel kan? Of mag je dat niet?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat kan. Er zijn ook plastic krukjes voor onder de douche. Maar dan heb ik weer hulp nodig en ik wil alles zelf doen. Behalve koken 🙂

   Reageren
 4. Natasja

  Ohhh Ellen, kan me zo goed voorstellen dat je VERLANGD naar een extreem lange douche! Heb met je te doen met deze temperaturen…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het voordeel van dit extreem warme weer is dat je je kunt wassen in de keuken zonder je te hoeven afdrogen. Over vier weken hoop ik weer te kunnen douchen 🙂

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *