Dag 3526: Kringloopkoopjes (68)

photo_editor_ds_1554915206751

Op de dag voordat ik mijn enkel brak, ging ik nog fijn rondsnuffelen in de kringloopwinkel om de hoek.  Ja, dat houdt in dat ik al drie weken niet gekringloopwinkeld heb. Dat is best een lange tijd. En ja, ik mis het. Ronald en ik zijn twee keer samen naar de supermarkt geweest en toen kwamen we langs de winkel. Graag was ik naar binnen gegaan, maar dat is helaas niet mogelijk omdat de paden er behoorlijk smal zijn.

Toch besef ik maar al te goed dat het geen kwaad kan. Want ik heb al een huis vol spullen. Maar ja, dan zal je net zien dat ze er Gouden Boekjes melamine serviesgoed en mooie kaarsen hebben. Dat alles gaat dan mooi aan mijn neus voorbij. Aan de andere kant ga ik ook vaak met lege handen de winkel uit. Want je kunt niet alles kopen natuurlijk. Hieronder zie je de buit van de afgelopen drie weken.

dav

Het is de laatste tijd zo warm geweest dat ik alleen het kaarsje voor BAM iedere ochtend aanstak. Die mand vol waxinelichtjes is niet leger geworden. En dit lichtpaarse lantaarntje heb ik helemaal niet gebruikt. We hebben nog steeds niet ‘s avonds in de tuin gezeten. Jammer, want we hebben een terraskachel, wierook en kaarsjes die muggen wegjagen en een Flip waarmee we ook in de tuin naar muziek kunnen luisteren.

Over een dikke week komt er een nieuwe voordeur en ook de ramen in de keuken worden vervangen. Dan ziet de achtertuin er net wat gezelliger uit, want alle kozijnen staan opgeslagen naast de loungebank. Dat de planten er wat smoezelig bij staan, negeren we dan maar. Van mij hoeft het niet meer zo ondraaglijk heet te worden, maar een paar neerslagloze dagen zie ik graag. Dan wil ik echt een keer ‘s avonds bij kaarslicht in de tuin zitten. Kan ik dit lantaarntje eindelijk gebruiken.

dav

Af en toe zie ik stompkaarsen liggen in de kringloopwinkel en die neem ik ook mee naar huis. Fijn voor dagen waarop het zelfs een beetje koud kan zijn. Dan zit ik graag in de woonkamer terwijl er een paar kaarsen branden. Die stompkaarsen gaan dan in een windlicht. Dan kunnen zwiepende hondenstaarten wat minder schade aanrichten. Niet dat die glazen gevallen niet stuk kunnen, maar de kans dat er dan een hond in de fik staat is wat kleiner.

mde

Toen Mika nog klein was, wilde ik samen met hem een soort kijkdoos maken. Niet van een schoenendoos, maar van een houten kistje met een ruitje ervoor. Zoiets als op de foto hierboven. Daarom kocht ik het ene paar weken geleden, maar ik heb eigenlijk geen idee wat ik er mee aan moet. Aan de achterkant van de witte bodem zitten ophanghaken. Er kan dus een soort tableau van gemaakt worden. Misschien stop ik de plastic actiefiguurtjes die ik als mijn heldinnen beschouw er wel in. Wordt vervolgd!

Het gaat nog wel drie weken duren voordat ik naar de kringloopwinkel kan. Nou ja, die ene hier om de hoek is nog wel te bereiken. Maar ik heb gehoord dat er een nieuwe kringloopwinkelketen is en daar moet ik natuurlijk een keertje heen. Hopelijk hoef ik niet te wachten tot Mika zijn rijbewijs heeft.

8 gedachten over “Dag 3526: Kringloopkoopjes (68)

 1. chucky1012

  Mooie lantaren.
  Apart kistje.
  Balen hoor dat je niet naar je favoriete kringloopwinkel kan gaan.
  Van mij hoeft het ook niet meer zo extreem warm te warm.
  Normale temperaturen…..
  Hoop dat de drie weken snel voorbij gaan…

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Misschien is het maar goed dat ik een kooppauze ingelast heb. Ongewild, dat wel. Hopelijk wordt het niet al te warm, maar ik wil best weer eens in de tuin zitten. Zonder regen bij een graad of 20. Lijkt me heerlijk.
   xoxo

   Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik kijk uit naar een dagje 20 graden met een waterig zonnetje, een briesje en geen neerslag. Lekker de hele dag relaxen in de tuin.

     Reageren
 2. Natasja

  Het lijkt wel een fotolijstje. Leuk idee om je heldinnen een mooi plekje erin te geven. Zal voor je duimen dat het kringloopwinkelen snel weer kan worden opgepakt! XX

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is waarschijnlijk een fotolijstje. Ik ga eens goed nadenken hoe ik het kastje ga vullen. Het lijkt me heerlijk as ik weer kan kringloopwinkelen. XX

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>