Dag 3546: Gipsloos

IMG_20190821_185207

Voordat we van huis vertrokken, probeerde Ronald mijn blijdschap nog te temperen door te zeggen dat ik misschien nog wel een weekje in het gips moest. Als de breuk niet perfect geheeld was. Daar had ik zelf trouwens allang aan gedacht. Maar ik had niet net zoals de vorige keren van alles in mijn tas gepropt. Schoon ondergoed, een frisse jurk en een toilettas- voor alle zekerheid. Alsof ze me ter plekke in een bed hadden gestopt.

Wat had ik naar deze dag uitgekeken. Omdat ik nooit pijn had gehad en ook niet onderuit was gegaan, had ik goede hoop dat ik vandaag verlost zou worden van dat vreselijke gips. Wat een gedoe, dat wassen bij de gootsteen. Want ik had over die plastic douchehoezen niet veel goeds gehoord. Er zijn mensen die terug moesten naar het ziekenhuis met volgelopen gips. Ach, vroeger hadden mensen een lavet en dat ging ook best.

Mijn oksels heb ik zes weken lang niet geschoren omdat het lastig was. Daar zat ik overigens niet mee, want ik doe zoiets alleen uit gewoonte. Niet omdat ik behaarde oksels vies vind. Wat wel ongelooflijk goor was: mijn linkerbeen van net iets onder mijn knie tot aan het puntje van mijn tenen. Toen het gips werd verwijderd, moest ik even iets wegslikken. Bah, wat zag dat er vreselijk uit. Thuis heeft Ronald water in een afwasteiltje gedaan en ik ben met mijn voeten in het water gaan zitten.

Met behulp van de voetverzorging die mijn vriendinnen voor me hadden gekocht in Duitsland zien mijn pootjes er nu een stuk beter uit. Maar ik moet dat hele schoonmaakproces nog wel een paar keer herhalen voordat ik weer zin heb in een pedi. Dat is ook het belangrijkste niet. Mijn benen zien er wat zielig uit, de huis is net crêpepapier. En op de foto hieronder zie je dat er wel degelijk verschil is tussen mijn twee benen.

Mijn linkerenkel is wat dik, mar ik kan er gewoon op staan. Lopen gaat redelijk. Het ziet er verre van elegant uit, maar ik kan mijn voet netjes afrollen. Nu moet ik oefenen, want ik moet straks alle bewegingen weer kunnen maken. Het is een beetje eng, maar ik moet mijn spieren sterker maken. Het zal vast goed gaan, want tot nu toe is alles fijn verlopen. Ronald was zelfs onder de indruk toen ik opeens zonder krukken kon lopen.

Vanavond ga ik weer in mijn eigen bed slapen. De bank zit en slaapt heel behoorlijk, maar mijn bed is comfortabeler. Sinds 29 juni slaap ik al op de bank. Vanwege de meisjes. Net had ik besloten dat ik daarmee zou stoppen toen ik mijn enkel brak. Hopelijk kunnen Fluffy en Popje ook lekker slapen als mama er niet is. Natuurlijk zet ik de wekker. Om half zeven. Dan hoop ik geen chaos aan te treffen. Zak je zien dat ik vanavond niet kan slapen omdat ik mijn meisjes mis.

dav

14 gedachten over “Dag 3546: Gipsloos

 1. Cindy

  Oh wat fijn voor je! Heb je thuis niet een heeeeeeel lange douche genomen?
  En wat lekker, weer in je eigen bed. Goed oefenen en dan hopelijk snel ook weer de wandelingen met de meisjes.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Die lange diuche was pas vanochtend. Toen ik uit het ziekenhuis kwam, moest eerst dat intens smerige pootje gewassen worden 🙂

   Reageren
 2. Myrna

  Nou ik hoop dat je been snel weer als vanouds is. Ben in elk geval blij dat het gips eraf is. Slapen in je eigen bed wordt een ongekende luxe.
  Ik ben wel benieuwd of de meisjes reageren als mama naar boven gaat. Maar ook daar zullen ze aan wennen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ging als eerste naar bed, want ik was moe. De meisjes hebben goed geslapen. Maar Ronald werd om 6:20u wakker omdat ze aan het spelen waren.

   Reageren
 3. Linda

  Idd wat opgezette enkel…wat zal jij straks heerlijk douchen…kijk je wel uit met de nachtelijke bezoeken aan het toilet…ben benieuwd hoe de meisjes het doen vannacht? Je benen hebben weinig kleurverschil, eigenlijk..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vannacht hoefde ik niet te plassen 🙂 Heb heerlijk geslapen en daarna een half uur onder de douche gestaan. Voor mijn doen is dat heel lang.

   Reageren
 4. chucky1012

  Yes eindelijk is het gips eraf.
  Nou en of jou enkel dik is zeg….
  Komt goef.
  Fijn dat je een weer in bed geslapen had.
  Ik weet dat de huid zo vies kan worden als er gips om heeft gezeten. Dat had ik ook bij mijn arm.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ronald zegt dat de enkel vandaag iets minder dik is. Dat zie ik niet hoor. Ik zie gewoon een olifantenpoot. Maar het zal wel goed komen.
   Het was heerlijk om weer in mijn eigen bed te slapen. Heb jij ook een tijdje moeten wennen aan een arm zonder gips?
   xoxo

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Doe ik! Ik voel dat de boel wekenlang op slot heeft gezeten en nu moet ik weer netjes leren lopen. Gaat al goed.

   Reageren
 5. Natasja

  WAT FIJN!!!! Ohhh wat zal je je heerlijk voelen nu gepoedeld in een voetenbadje en lekker lang gedoucht. Als ik je een pedicure kan geven roep je maar hè. Neem alles mee om je voeten heerlijk te verwennen 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat lief van je! Maar voorlopig doe ik ze zelf. Ze zijn zo vies- het duurt echt een tijd voordat ze weer netjes zijn. Morgen weer lekker douchen!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *