Dag 3547: #tbt #43

IMG_20190822_190814

Helaas is deze foto niet scherp. Maar er valt nog genoeg op te zien. Behalve mama’s schoenen. En dat is erg jammer, want mijn moeder had vroeger zulke prachtige pumps met naaldhakken en spitse neuzen. Waarschijnlijk zit ik er niet ver naast als ik zeg dat ze vast mooie witte hakken droeg. Dat stond vast beeldig bij die blauw-wit gestreepte jurk en die spierwitte handschoenen. De foto zal aan het eind van de jaren vijftig zijn gemaakt. Het zal me niet verbazen als deze komt uit de serie met verlovingsfoto’s.

Ze was bijna zestig jaar lang mijn moeder en het heeft lang geduurd voordat ik begreep hoe mooi ze was. Ze zag er uit als een Barbiepop met dat korte kapsel en die wespentaille. Had papa maar meer foto’s van haar gemaakt, want ze zag er altijd zo chique uit. Het is jammer dat haar kleding van heel voeger niet bewaard is gebleven. Gek, toen ze er niet meer was, wilden we niets houden. Te gewoontjes. Lang niet zo spectaculair als haar oude toiletjes.

Heel lang heb ik een jurk van haar in mijn bezit gehad. Die was van champagnekleurige chiffon en er zat een bijpassende stola bij. Het was een strapless jurk en ik heb er maar enkele jaren in gepast. Toen ik de 25 passeerde, kon ik er al niet meer in. De rits ging met geen mogelijkheid dicht. Nu zou ik mijn dij er niet eens in kunnen proppen, schat ik. Mijn moeder kon net als ik moeilijk spullen weggooien en daarom verbaast het me zo dat haar jurken uit de jaren zestig verdwenen zijn.

Nu ik zo naar die onscherpe foto kijk, krijg ik bijna zin om te gaan lijnen. En dan een keer een soortgelijke jurk op maat laten maken. Nu zal ik niet beweren dat iedere vrouw er minstens eenmaal uit zou moeten zien als mijn moeder destijds, maar ik zou het wel willen. De meeste mensen die jurken dragen hebben zoiets feestelijks aan op de dag dat ze trouwen. Tja, ik was vijf maanden zwanger en ik droeg een stretchjurk van DKNY. Nu ben ik zo rank niet meer en opeens zou ik er graag net zo mooi uitzien als mijn moeder. In een volgend leven dan maar.

8 gedachten over “Dag 3547: #tbt #43

 1. chucky1012

  Prachtig was je moeder omdat ze super slank was….
  Dan denk ik ook als ik dit zie nu maar snel afvallen…..
  Maar helaas gaat dit niet en zal ik keihard aan moeten werken…..
  Hihihi

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ga niet afvallen hoor. Vind het zo wel best. Ook hoop ik nog wat gewicht kwijt te raken als ik straks weer kan wandelen.
   xoxo

   Reageren
 2. Natasja

  Wat een mooie vrouw en idd een prachtige jurk! Zou dit ook graag terug zien in het modebeeld. Als iedereen zoveel aandacht zou besteden aan het uiterlijk als je moeder op deze foto dan zou de wereld er heel wat mooier uitzien.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   In het straatbeeld komt dit nooit meer terug. Maar op Instagram zie ik wel vrouwen die zich mooi aankleden in sixties outfits.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>