Dag 3552: Loophulpmiddelen

mde

Binnenkort gaan we de rolstoel maar terugbrengen. Het ding staat al meer dan een week ingeklapt op een plek onder de trap. Toen ik mijn linkervoet mocht belasten, besloot ik dat ik dat ik het ding niet meer zou gebruiken. De weken daarvoor heb ik er regelmatig in gezeten. Ronald heeft me twee keer naar de supermarkt geduwd en in huis kwam ‘ie ook weleens van pas. Nu wil ik er liever niet meer in zitten, want ik kan sinds kort redelijk lopen zonder hulpmiddelen.

De krukken hebben we al jaren in huis. Ronald heeft ze eerder gebruikt na zijn twee knie operaties. Het was fijn dat we ze hebben, want ik heb ze wekenlang erg nodig gehad. Inmiddels loop ik zonder, maar dan ben ik wel heel snel moe. Dus misschien gebruik ik er buiten nog eentje. Maar ik ben hard bezig met oefenen hoor. Er zijn momenten dat ik gewoon vergeet dat ik die enkel ooit heb gebroken. En dat terwijl ik pijnlijke situaties zoals de bevalling voor eeuwig zal onthouden.

Overigens ben ik tot de conclusie gekomen dat ik heel veel heb aan de balletlessen die ik vroeger heb gehad. Het is makkelijker te blijven staan als je de stem van je oud-leraar  Denk maar dat je aan een vleeshaak hangt! hoort zeggen. De andere voormalige balletjuf zei altijd dat je moest beginnen met het heel rustig uitvoeren van bepaalde oefeningen- vooral niet te hard van stapel lopen. Inmiddels doe ik eenvoudige oefeningen die ik vroeger aan de barre deed en het helpt.

Als kind was ik heel klein en ik liep al op hele jonge leeftijd. Zo onder de tafel door. Nu hoop ik maar dat ik heel snel weer goed kan lopen. Dan wil ik weer eens op de fiets stappen, want ik mis het. Maar dan moet mijn linkervoet wel alle bewegingen kunnen maken. Ook zal ik moeten leren een noodstop te maken, want Spijkenisse is voor fietsers een gevaarlijk dorp. Het lijkt me heerlijk om weer mobiel te zijn en niet altijd te hoeven vragen of iemand met me meeloopt of me ergens naartoe wil rijden.

6 gedachten over “Dag 3552: Loophulpmiddelen

 1. Linda

  Wat grappig dat je dan toch nog wat hebt aan de balletlessen van vroeger…klinkt idd heel goed, elke oefening kan toch helpen!

  Reageren
 2. Natasja

  Dat is mooi zeg, dat je de balletlessen goed kan gebruiken. Wat fijn dat je af en toe vergeet dat je enkel niet is wat het was. Dat is een goed teken! Je bent een bikkel dat je zo goed je oefeningen doet en hersteld. Je waardeert het vast des te meer dat je nog gezond bent en straks niet meer afhankelijk bent nu de afgelopen weken zo anders zijn geweest.. Blij voor je dat je mannen er voor je zijn (geweest) als je ze nodig hebt, maar nog fijner dat het steeds minder nodig is en straks helemaal niet meer 🙂 XX

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben ook blij dat ik nog wat aan die balletlessen heb. Want ik moet goed oefenen. Het gaat gelukkig steeds beter en ik ben blij dat ik niet meer zo afhankelijk ben. Het was fijn dat ik op de mannen kon steunen, maar op een gegeven moment kreeg ik er genoeg van om iedere keer weer om hulp te vragen.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Soms zou ik weer op ballet willen. Maar er is niet eens een balletschool in dit dorp 🙁
   Die krukken zijn goed van pas gekomen- ik hoop nu dat niemand ze meer nodig heeft.
   En dat ik snel kan fietsen.
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *