Dag 3562: Lopen

dav

Een vriendin gaf me de tip met mijn hele voet op een traptrede te gaan staan als ik naar boven moest. Dat zou meer steun geven. Dat klopt- het was een advies waar ik mijn voordeel mee gedaan heb. Want ik voelde dat mijn linkerbeen daar sterker van werd. Je bent ook een stuk sneller boven dan wanneer je steeds met twee benen op een trede gaat staan.

Naar beneden was nog een probleem. Het was alsof alle pezen en spieren die de botten in je onderbeen op hun plaats houden verschrompeld waren. Het lukte me gewoon niet om mijn rechterbeen voorbij het linkerbeen naar een lager gelegen trede te brengen. Dat moest ik oefenen door me goed vast te houden aan de trapleuning. Het zag er wat onbeholpen uit, maar ik kreeg er steeds meer handigheid in.

Het is normaliter twee minuten lopen naar de kringloopwinkel om de hoek, nu doe ik er minstens twee keer zo lang over. Halverwege begin ik te bewegen als een hoogbejaarde en dan ben ik blij als ik in de winkel sta. Daar loop ik ook door de gangpaden, maar omdat ik af en toe stil blijf staan bij iets leuks kan ik even bijkomen. Kleine stukjes lopen gaat dan ook prima. Gelukkig gaan we met de auto naar de supermarkt. Daar kan ik met gemak rondlopen en van alles in het wagentje gooien.

Toen ik vorige week met Mika ging kringloopwinkelen was ik zo dom om de Doc Martens te dragen die ik aanhad toen ik mijn enkel brak. Wat er precies gebeurd is, weet ik niet meer, maar de breuk zit precies op de rand van de laars. Dat voel ik als ik de Emmelines aantrek en erop ga lopen. Gelukkig heb ik nog een paar andere modellen en daarvan is de Pascal Croc favoriet. De schacht daarvan is een stuk hoger en geeft daarmee wat meer steun.

Gisteren heb ik voor de aardigheid een paar Jimmy Choo hakken aangetrokken en daar kon ik niet eens op stilstaan, laat staan lopen. Wel zonde van al die designer heels, want ik heb ze natuurlijk niet gekocht ter decoratie van mijn inloopkast. Maar goed, ze zijn toch ongeschikt om lange wandelingen op te maken. In ieder geval weet ik nu dat mijn pootje helemaal goed werkt als ik straks na weken en misschien wel maanden oefenen weer elegant kan bewegen op mijn juffenschoenen.

8 gedachten over “Dag 3562: Lopen

 1. Linda

  Jemig wat een impact heeft dat zeg…maar mag je ook niet met een kruk lopen, als je wat verder gaat lopen…dit wel lastig zeg! Heb je wel oefeningen mee gehad dan?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ja hoor, met een kruk gaat het iets makkelijker, maar ik wil oefenen.Liever kleine stukjes lopen en dat op een laag tempo dan aan die kruk wennen. Oefeningen doe ik ook hoor. Doodgewone balletoefeningen.

   Reageren
 2. chucky1012

  Hihihihi….
  Nee designers shoes zijn niet om naar te kijken…..
  Gossie wat vervelend voor jou maar goed jij doet wat nodig is en meer kan je niet doen…..
  Het heeft tijd nodig.
  Wel goed dat je geen kruk gebruikt anders went het en dat is onnodig.’
  Jij bent zo sterk….

  Een heel fijn weekend Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik loop liever langzaam kleine stukjes. Dan loop ik heel bewust- voet netjes afrollen, tenen naar voren. Wil geen slechte bewegingen aanleren. Iedere dag zie ik een kleine vooruitgang. Die fancy schoenen komen nog wel. Of niet. 🙂
   Jij ook een goed weekend, lieverd.
   xoxo

   Reageren
 3. ingrid

  die spieren en pezen hebben een diepe slaap gehad dat komt langzaam weer terug.
  Ik mocht de eerste weken kleien en kettingen rijgen bij de fysio haha en oh wat was dat zwaar!!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   In het ziekenhuis werd me verteld dat je al na 1 week niets doen achteruit gaat. Dat je echt moet oefenen om straks weer alles te kunnen doen. Wat had jij zware oefeningen! Ik heb een paar vinger die minder goed presteren en ik kan soms niet eens een fles openen. Misschien maar eens wat Play Doh kopen?

   Reageren
   1. ingrid

    kleien: wat een goede oefening is is ik een homp klei, knikkers verstoppen en dan ze met wijs en duim er uit proberen te pulken.
    Of een dikke slang maken en er met wijs en duim boven in knijpen, daarnaast met middelvinger en duim en zo verder.
    werkt echt voor de spierkracht , je kan het eens proberen!

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Dat ga ik maar eens doen. Helaas hadden ze vandaag geen klei bij de kringloopwinkel. Binnenkort maar eens naar de speelgoedwinkel. Bedankt voor de tips!

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *