Dag 3564: Rozenstruik

dav

Project Voortuin gaat voorlopig niet van start, want ik heb begrepen dat er akelig weer in aankomst is. De achtertuin hebben we gedaan toen het verschrikkelijk heet was en nu zijn we van plan om alleen te gaan tuinieren als het tussen de 10 en 20 graden is. Eerst gaan we onkruid en mos verwijderen en de tegels wat netter neerleggen. Maar voorlopig genieten we van de aanblik van de nieuwe voordeur en het mooie keukenraam. Ronald heeft alle planten en struiken uit de grond getrokken en de rozenstruik tot op enkele centimeters boven de grond afgezaagd.

Behoorlijk rigoureus, maar we hebben al eerder meegemaakt dat boel toch ging groeien en bloeien. Dat was een raar gezicht- de struik onder de akkerwinde, maar de grote roze rozen waren niet te tellen. Zal je net zien dat mensen die niet bemesten en onkruid lekker laten staan toch de mooiste bloemen tegemoet kunnen zien. Het was een echte vlag op een modderschuit. Inmiddels heeft Ronald de akkerwinde weggehaald en staat de rozenstruik er weer aardig bij. Eigenlijk ben ik geneigd er nog een paar te halen, maar je zal zien dat die dan gelijk het loodje leggen.

Sinds een paar dagen zie ik een prinsessenroze roos als ik uit het keukenraam kijk. Dat doe ik wel vaker, want het went echt niet snel, dat fraaie uitzicht.  Nu weet ik zeker dat ik de boel niet laat asfalteren. Daar heb ik even over zitten dubben, want het past wel bij ons. En het zorgt ervoor dat we de Voortuintjes Politie niet meer zullen zien. Uiteindelijk wil ik toch liever planten en struiken in de voortuin. Misschien ga ik de rozenstruik wel een beetje vertroetelen. Het zou toch geinig wezen als we straks een Hof van Eden hebben. Dan plant ik voor de aardigheid wel een appelboompje.

dav

2 gedachten over “Dag 3564: Rozenstruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>