Dag 3643: Reigers fotograferen

fullsizeoutput_80

Je zou er bijna weer een vijver voor aanleggen, want als er iets is dat reigers aantrekt, zijn het wel vijvers vol met vissen. Alhoewel wij voor een fortuin aan grote goudvissen zijn kwijtgeraakt, blijf ik gefascineerd door reigers. Dat terwijl ik bang ben voor vogels- die ogen boezemen mij angst in en ik durf niet eens eendjes te voeren. Nou zou ik dat sowieso niet doen, want daarmee schijn je woerden aan te zetten tot brute verkrachtingen- je kan die griezels beter de hele dag naar voedsel laten zoeken.

Door de jaren heen heb ik een paar foto’s gemaakt van reigers die ik tegenkwam als ik met BAM, Blaze, Dotje en Pebbles wandelde. Soms stonden de reigers in een grasveld, af en toe zat er eentje op een lantarenpaal en de meeste hingen natuurlijk rond aan de waterkant. Al dan niet in de buurt van een visser. Bij de sloot aan het pad hier om de hoek zie ik ze ook heel vaak. Maar daar kom ik alleen als ik met de meisjes ben en dan neem ik de tijd niet om foto’s te schieten.

Inmiddels heb ik twee speciaal voor mij gemaakte tekeningen van een reiger en een prachtig borduurwerkje. Maar ik wil meer, dus ben ik van plan reigers te gaan fotograferen. Gewoon, voor de lol. Mijn foto’s zijn nooit erg goed en meestal wat onscherp. Dus moet ik flink mijn best doen om die grote grijze vogels leuk op de foto te zetten. Het is alleen voor mezelf hoor, ik denk niet dat ik lezers ermee ga vervelen. Of wel, want dat doe ik per slot van rekening ook met mijn melamine verzameling en nagellak collectie.

Van de foto hierboven krijg ik de kriebels. Want ik ben namelijk bang voor water. Zelfs in een zwembad kom ik niet graag en er is een tijd geweest dat ik niet eens in bad durfde. Omdat ik bang ben dat er iets engs in het water zit. Nou ben ik waarschijnlijk het enige enge in de badkuip, maar toch. Van het water waar herfstbladeren op drijven, word ik bang. Het is maar goed dat ik geen reiger ben, want ik zou verhongeren. Op de foto is de reiger wat onscherp, maar ik zie hem of haar nog haarscherp op mijn netvlies. Hopelijk kom ik er nog veel meer tegen.

4 gedachten over “Dag 3643: Reigers fotograferen

 1. Linda

  Zijn aparte vogels, je zou niet verwachten, dat deze grote vogels, in de bomen nestelen en broeden…heb het een keer gezien, hele kolonie, was zo apart…

  Reageren
 2. Cindy

  Grappig, ben zelf gek op reigers, hoor dat niet zo vaak. Een wandeling is altijd geslaagd, maar als ik een reiger heb gespot is het net wat beter geslaagd vind ik. Vind het prachtig als ze opvliegen vanaf de waterkant, die lange gestrekte poten, prachtig.
  Van de week bedacht ik me dat je ze altijd alleen ziet. Zouden ze ook echt alleen leven? Of ergens een mannetje of vrouwtje hebben zitten? Wil me daar echt eens goed in gaan verdiepen, maar ja, tijd… Nu denk ik eraan. Morgenavond ben ik dit weer vergeten. Tot ik weer een reiger zie… Ga me echt een keer inlezen!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat is toevallig! Ook ik ben blij als ik een reiger zie en ik maak mezelf wijs dat het een goed voorteken is. Geen idee wat er dan opeens perfect moet gaan, maar ik voel het .
   Ook ik zie ze altijd alleen. Er schijnt in dit dorp ergens een kolonie te zijn- een plek waar je nooit je auto moet neerzetten, denk ik. Ik ga me er ook in verdiepen!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>