Dag 3664: Veiligheidsbril

dav

Ronald kwam vandaag thuis met een klein pakketje van zijn werkgever. Het woog bijna niets, dus ik vroeg me af of ze daar ook een Malle Pietje hadden. Het leek net een fopcadeautje. Dus heb ik het snel opengemaakt en toen haalde ik er maar liefst vier goed ingepakte veiligheidsbrillen uit. Voor een veilig Oud&Nieuw stond op het briefje dat erbij zat. Wat een goed idee!

Toevallig zijn wij zo ongeveer het enige gezin dat geen cent gaat uitgeven aan vuurwerk. We zijn vroeger weleens naar België gereden om daar knalspul te halen. Dan namen we BAM mee en maakten we er een gezellig dagje van. BAM was dol op vuurwerk. Maar Dotje niet en we hebben vorig jaar een paar helse maanden doorgemaakt omdat men hier in de buurt een enkele dag knallen veel te kort vindt.

Wij gaan op 31 december de hele avond gezellig binnen zitten met de meisjes. En hopen dat ze het niet alsnog op hun heupen krijgen. Misschien kunnen we ze afleiden met een groot kauwbot of zo. We gaan niet eens met die twee pakjes knalerwten die ik zo leuk vind naar buiten. Vroeger vond ik het nog weleens geinig om ze neer te leggen op het tuinpad zodat Ronald zich rot schrok als hij rond middernacht thuiskwam uit zijn werk.

Maar goed, we hebben dus vier veiligheidsbrillen die je over een gewone bril heen kunt schuiven. We gaan die dingen echt niet weggooien, want je weet maar nooit of ze nog van pas komen. Zo heb ik een keer een spetter frituurvet in een ooghoek gekregen en aangezien koken mijn forte niet is, kan ik zo’n bril het best in de lade met allerlei kookmateriaal bewaren. Het is ook handig voor bij het klussen. Je zal maar vol enthousiasme gaten gaan boren en allemaal stof in je gezicht krijgen.

Mama had wel zo’n bril willen hebben, denk ik. Zij was altijd bang dat er iets naars zou gebeuren als ze iets ging doen dat gevaarlijker was dan het lezen van een boek. Ze hield van tuinieren en ik denk dat ze zomaar tijdens het snoeien een snipper van een tak in de ogen zou kunnen krijgen. Was ze er nog maar. Dan had ik haar voor de kerst een met glitters opgeleukte veiligheidsbril kunnen geven. Ze had dat vast heel leuk gevonden.

2 gedachten over “Dag 3664: Veiligheidsbril

 1. Linda

  Aaach, ja dat had leuk geweest…vind het trouwens wel een goeie, die erwten op het tuinpad ;) ik moet nog op pad voor oordoppen, want hier is het echt niet te doen..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat erg zeg, dat je oordoppen nodig hebt. Ronald vond het niet zo leuk toen hij op die knalerwten ging staan :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>