Dag 3666: Keukendoeken

dav

Mijn keukendoeken passen maar net in een lade. Daarom hoef ik de komende jaren geen nieuwe meer te kopen. Dat heb ik trouwens slechts eenmaal gedaan. Ronald en ik waren voor het eerst bij Action en namen toen drie sets mee. Gewoon om iets te kopen. We hadden nog niet eerder keukendoeken gekocht, want we kregen ze altijd van mijn moeder.

Mama kocht graag allerlei dingen voor ons, het liefst spullen waarvan ze dacht dat wij het zelf toch niet deden. Toen ik voor het eerst een eigen huishouding ging voeren, kreeg ik op verzoek een stapeltje gebruikte doeken. Die hoefde ik dan niet enkele keren te wassen omdat ze anders niet genoeg vocht opnamen.

Als mama eenmaal het idee had dat je ergens blij mee was, kocht ze het steeds voor je. Dus is die ene keukenlade helemaal vol. En toen zaten er keukendoeken in het kerstpakket dat Ronald van zijn werkgever kreeg. Eerlijk gezegd werd ik er een beetje verdrietig van. Want ik zal nooit meer zulke handige cadeautjes van mijn moeder krijgen.

Ze zijn mooi, die handdoeken en theedoeken. Fraai van kleur en vast prima van kwaliteit. Maar ik ga ze voorlopig niet gebruiken. Ze liggen in een opbergmand te wachten tot de gaten in de andere doeken vallen. Wat ik wil alle van mama gekregen spullen gebruiken tot ze helemaal op zijn. Waarschijnlijk zal Mika alles erven, want zo vaak was ik niet af.

2 gedachten over “Dag 3666: Keukendoeken

 1. Linda

  Aaach ja dat roept dan herinneringen op hè…die van je moeder drogen zeker goed af, nieuwe moet je eerst tig x wassen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het overkomt me steeds vaker dat er iets gebeurt waardoor ik aan mijn moeder moet denken. Dat zal wel altijd zo gaan. Die nieuwe doeken moet ik nu zelf voorwassen, wel tien keer.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>