Dag 3670: Tekening

mde

Hoogstwaarschijnlijk ben ik niet de enige moeder, tante en/of schooljuf die hartstikke blij te maken is met een zelfgemaakte tekening. Als Mika mij vraagt wat ik voor mijn verjaardag wil hebben, weet hij het antwoord al. Maar ja, kinderen van twintig maken geen tekeningen meer, geloof ik. Hij zou zichzelf een fortuin kunnen besparen als hij zijn doos met kleurpotloden eens uit de kast haalde en zijn handjes liet wapperen.

Vroeger kreeg ik vaak tekeningen van hem. Voor speciale gelegenheden zette hij zelf een tijdschrift in elkaar, met verhalen en voetbaluitslagen erin. Het is al een tijdje over en alleen als ik erg aandring, ligt er opeens een op een Post-it getekend hartje met de letters LY erbij. Dat schijnt Love You te betekenen. Ook lief hoor, maar niet helemaal wat ik gaan wilde.

Een paar dagen geleden kwam zijn vriendin weer hier. Dat vind ik altijd erg gezellig. Valleney is een heel leuke meid en ik hoop heel erg dat ze nog lang bij de familie wil horen. Ze kwam aan tafel zitten en haalde iets uit haar tas. Dit heb ik voor u gemaakt, zei ze. En gaf me een schilderijtje. Nou, je kon me opvegen hoor. Wat ontzettend lief! Zoiets zorgt ervoor dat ik echt niet de schoonmoeder zal worden die ik zelf had.

2 gedachten over “Dag 3670: Tekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>