Dag 3687: Kringloopkoopjes (81)

dav

Het briefje waar vermeld stond dat ze geen spullen meer aannemen, is van de deur van de kringloopwinkel om de hoek verdwenen. Maar helaas komen er weinig mensen die hun kaarsen willen dumpen. Ben al vier dagen met lege handen naar buiten gekomen en daarom ben ik vanmiddag ook maar even langs RataPlan in het dorp geweest. Daar liet ik heel veel leuke melamine schaaltjes liggen en ik wilde al naar buiten gaan toen ik zag dat zij wel kaarsen verkochten.

Ze zijn er een stuk duurder dan in mijn favoriete kringloopwinkel, maar ik heb toch besloten voor deze kleine verzameling €10,25 neer te tellen. Want ik vind het nog steeds leuker om kringloopkaarsen te branden. Ook deze keer waren er veel mooie kleuren. Zelfs een goudkleurige, maar die heb ik helaas beschadigd bij het verwijderen van het plakbandje waarmee twee of drie kaarsen aan elkaar vast zaten.

De lange gedraaide bruine kaars staat nu te branden. De korte rode kaarsjes zal ik het eerst opmaken, want ik heb er zoveel van. Overigens zijn enkele kaarsen kortstondig gebruikt, maar mij maakt dat niets uit. Want ik koop ze omdat ze licht en warmte geven en ik brand ze omdat ik me voorgenomen heb dat te doen ter nagedachtenis aan BAM. Tegenwoordig gaat het twee keer zo hard, want ik steek er ook eentje op voor de (schoon)moeders en de buurvrouw van wie we afscheid hebben moeten nemen.

2 gedachten over “Dag 3687: Kringloopkoopjes (81)

    1. Pippi Bericht auteur

      RataPlan is wat duurder en ik denk dat ze hier om de hoek hele schappelijke prijzen vragen voor kaarsen.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>