Dag 3693: Instax

dav

Een paar maanden heb ik een hebbedingetje aangeschaft dat pas eenmaal is uitgepakt omdat ik wilde zien hoe het er eigenlijk uit zag. Toen ging het terug in de verpakking en staat alles boven op een bureau te wachten tot ik het ga gebruiken. Vroeger had ik een Polaroid en daarmee heb ik leuke foto’s gemaakt die ik nog ergens moet kunnen vinden. En is een Instax niet ongeveer hetzelfde?

Eigenlijk kocht ik het om foto’s te maken van de meisjes. Die ik dan in hun nieuwe paspoort zou plakken. In hun Russische paspoort staan geen foto’s en ik vind een paspoort zonder foto niet af. Het is wel een beetje stom om voor twee foto’s een heel apparaat te kopen. Maar onze printer doet het nooit als je ‘m nodig hebt. Een nieuwe plus fotopapier aanschaffen is nog kostbaarder dan een Instax van een paar tientjes.

Binnenkort gaan we eindelijk afspreken wanneer we met de familie naar dia’s gaan kijken. Dat zal wel heel wat voeten inde aarde hebben. Er zijn altijd mensen die in het weekend werken, naar belangrijke bijeenkomsten moeten of in het buitenland zitten. Maar als het straks dan echt gaat gebeuren, zal ik die dag mijn best doen om mooie Instaxfoto’s van iedereen te maken.

Echt. Want ik weet nog dat we een familiefoto bij het Indisch Monument opnieuw zouden maken. Op verzoek van mama. Nu we allemaal nog leven en bij elkaar zijn, grapte ze nog. Uiteindelijk is de foto wel gemaakt, maar zonder haar. Met Tante Maud op mama’s plek. Aangezien Ronald en ik op de meest recente verjaardag van een paar vijftigers hoorden dat zij ook niet meer fris en fruitig uit bed stapten, gaan we niets meer uitstellen. Geen gezellig samenzijn en geen foto’s. We gaan mooie herinneringen maken en die ook op de gevoelige plaat vastleggen.

4 gedachten over “Dag 3693: Instax

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik ook. Je kunt niet zo vaak afdrukken als met een gewone camera, want dat kost een fortuin. De foto’s zal ik zeker laten zien.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>