Dag 3698: Madeliefjes

dav

Ronald attendeerde me op deze madeliefjes die groeien langs het schapenpad. Volgens mij hebben we ze nog niet eerder zo vroeg in het jaar gespot. Vorig jaar fotografeerde ik Dotje eind februari terwijl ze tussen de madeliefjes stond en dat vond ik al vroeg. Deze keer ben ik maar eens op Wikipedia gaan zoeken en nu pas weet ik dat ze het hele jaar kunnen worden aangetroffen- zolang het maar niet vriest.

Dus als we slordig blijven omspringen met onze planeet kunnen we het hele jaar door genieten van madeliefjes. Het zou het enige voordeel zijn van klimaatverandering, want ik heb een hekel aan hittegolven. Vroeger, in mijn jeugd, waren we hartstikke blij als er madeliefjes groeiden op het grasveld in de achtertuin. We oogstten ze en maakten met onze nagels een sleuf in de steel. Daar staken we een ander madeliefje in en als we dat met beleid deden, hadden we een ketting. Of een hoofdtooi.

Voor mij is het madeliefje altijd de voorbode van de lente geweest terwijl dat niet zo is. Dus ga ik nu maar goed kijken of ik al ergens krokussen en sneeuwklokjes op zie duiken. En opletten of de magnolia’s al beginnen uit te lopen. Ook dit jaar wil ik rond de sterfdag van mijn vader zien dat de bomen in de achtertuin flink in bloei staan. Laten we hopen dat het niet opeens gaat vriezen, want dan verdwijnen de madeliefjes en gaan de knoppen van de magnolia’s misschien kapot.

7 gedachten over “Dag 3698: Madeliefjes

 1. Cindy

  Spotte ze gistermorgen ook al. En langs het water hier in de buurt kwamen de lelietjes van Dalen ook al op. Meestal pas in maart…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Morgen even kijken of de lelietjes van dalen hier opkomen. Misschien vind ik ze wel onder de rotte magnolia bladeren :)

   Reageren
 2. Linda

  Jaaaa dat deden wij ook altijd met de madeliefjes…en klavertjes vier zoeken en proberen een grasspriet er zonder knakken eruit trekken…hahahahaha.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat was leuk. De hele dag buiten spelen was heerlijk. Zouden veel kinderen nog bezig zijn met madeliefjes en klavertjes 4?

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>