Dag 3713: Bijna lente

inCollage_20200203_160109553

Buiten is het grauw en grijs, maar niet bijzonder koud. Af en toe waait het behoorlijk waardoor we dik aangekleed met de meisjes gaan wandelen langs het water. Al met al hebben we tot nu toe een behoorlijk zachte winter. Gelukkig maar, want ik wil niet graag door de sneeuw voortgetrokken worden door Fluffy. Maar goed, ik heb heel wat sneeuwwandelingen gemaakt met BAM, Blaze, Dotje en Pebbles.

We hebben straks heel wat werk te verrichten in de voor- en achtertuin. De achtertuin heeft prioriteit, want we brengen veel tijd door op de tuinbank. Dit jaar gaan we ons niet arm kopen aan planten en en struiken. We halen gewoon weer van die fijne mixen en dan zijn de borders al snel vol. Gelukkig is er nog wat overgebleven van vorig jaar. Waarschijnlijk komt het door het zachte weer dat de hortensia en de magnolia’s aan het uitlopen zijn.

Daardoor wordt het uitzicht net een stukje mooier. Over een paar maanden hebben we vast weer een overdaad aan bloesems in de tuin. De magnolia’s zijn het eerst aan de beurt. Met een beetje mazzel is het over enkele weken al zover- als zij in bloei staan, begint voor mij de lente pas echt. Op de sterfdag van mijn vader, 20 maart, moeten de magnolia’s bloeien, vind ik. Dan kan ik weer hardop tegen hem zeggen dat hij beter voor zichzelf had moeten zorgen. Want dan had hij weer een nieuwe lente meegemaakt.

2 gedachten over “Dag 3713: Bijna lente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>