Dag 3720: Storm

IMG_20200210_165908

Vroeger trok ik me niet veel aan van waarschuwingen dat er een storm naderde. Toen ik geen honden had, hoefde ik niet naar buiten en zonder kind was er ook geen noodzaak om de straat op te gaan. Naar mijn werk kon ik met de bus en ik ben ook meerdere keren door een leerling thuis opgehaald. Omdat ik zo vaak lekker binnen kon blijven, vond ik het wel gezellig als de wind flink tekeerging.

Tegenwoordig is het heel anders. Met de meisjes moet ik bij regen en wind gaan wandelen. En ik heb de laatste jaren ondervonden hoe gevaarlijk het buiten kan zijn als het stormt. BAM en ik liepen een keer op de stoep toen opeens een tweepersoons matras door de lucht vloog. Het kwam neer op een plek waar ‘ie goed lag, dus wij zijn gewoon doorgelopen. BAM was nog niet eens geschrokken.

Als je honden uitlaat, valt het op dat er tijdens en na een storm overal afgebroken takken op straat liggen. Met slecht weer loop ik meestal met een capuchon op mijn hoofd, maar je moet natuurlijk goed opletten dat je hond niet door een vallende tak getroffen wordt. Het is ook niet de bedoeling dat Fluffy nog banger wordt dan ze al is.

De belangrijkste reden dat ik het net meer zo op stormachtig weer heb, is dat ik me op een bepaald moment heb geschaamd voor mijn stoerdoenerij. Mijn moeder was altijd doodsbang voor storm omdat ze bevreesd was dat de dakkapel eraf zou waaien. Dan zei ik dat ze zich niet zo ongerust hoefde te maken omdat alles stevig vast zat. Maar het is toch gebeurd. Tijdens een storm is het ding er inderdaad bijna afgewaaid.

Vanaf dat moment lig ik niet meer rustig in mijn bed als er een Ciara rondloeit. Tot nu toe waren het alleen nekjes die de dag na een fikse wind het dak  op moesten om dakpannen te vervangen. Daar lach ik niet om, want de volgende keer kunnen wij de pineut zijn. Op het moment dat ik dit zit te tikken, lijkt het wat rustiger te worden. Er is niks van het dak gekomen en ik hoop dat we er weer voor een tijd van dat rotweer af zijn.

2 gedachten over “Dag 3720: Storm

 1. Linda

  Nou zeker als je er uit moet, blijft t een beetje eng…je hebt er geen grip op en je zou maar met dit weer je dak op moeten, net zoals al die brandweer mannen…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Er staan hier behoorlijk veel (oude) bomen en na een storm is de grond bezaaid met takken die afgebroken zijn. Je zal maar iets op je hoofd krijgen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>