Dag 3730: #tbt #53

791103513579

Deze foto’s durf ik wel te plaatsen, want het kleine meisje is allang meerderjarig en zij steekt meer dan twee koppen boven mij uit. Dankzij dit nichtje is Mika er gekomen. Toen ik 35 werd en constateerde dat mijn eierstokken weigerden te rammelen, wist ik zeker dat ik kinderloos ging blijven. We hadden al drie katten en ik wilde op mijn veertigste verjaardag een paard aanschaffen.

Als ik naar de foto kijk waarop Ronald met ons nichtje zit te poseren, weet ik weer waarom ik overstag ben gegaan. Die man is zo geweldig met kinderen en honden- ik vraag me af of hij kinderloos had kunnen blijven. Tegenwoordig zitten de meisjes zo bij hem op schoot. Wie de foto heeft gemaakt, weet ik niet. Ze kijken allebei niet in de camera, dat weet ik wel.

Beide foto’s werden geschoten in mijn ouderlijk huis. Waarschijnlijk niet op dezelfde dag. We l op dezelfde stoel, tegen dezelfde achtergrond. Je ziet de grote staande klok waar mijn vader zo dol op was. Papa was nog maar net dood toen mama het ding het huis uitgooide. Daarvoor in de plaats kwam de felroze plastic koekoeksklok.

Aan de muur hagen mooie prenten die papa had laten inlijsten bij een ouderwetse lijstenmakerij. Toen hij in die winkel rondliep, was ik erbij. Als ik me niet vergis, kostte het inlijsten twaalf gulden per stuk. Niet bijzonder veel geld, maar hij had wel twaalf prenten. Uiteindelijk heeft hij het laten doen en nu hangen ze bij een zusje.

Misschien vraag je je wel af waarom ik er zo eng bleek uitzag. Mijn haar was daar nog erg lang- ongeveer tot mijn onderrug. Als mijn gezicht iets minder bol was geweest, had ik op Morticia Addams geleken. Op de achterkant van de foto staat dat ‘ie in april 1999 werd afgedrukt. Mika werd op 2 december van dat jaar geboren. Dus was ik ten tijde van het maken van de foto al zwanger. En drie maanden lang misselijk.

Als ik naar deze foto kijk, besef ik dat ik in twintig jaar behoorlijk ben verouderd. Mijn haar was toen nog hartstikke zwart en ik ik had geen enkele witte haar. Ook had ik geen rimpels. Tja, dat komt allemaal met de tijd en de wat minder feestelijke dingen die je op je bordje krijgt. Van het hebben van een kind ga je er ook niet jonger uitzien. Maar ik zeur niet, want ik ben al ouder geworden dan een paar fijne mensen die ik gekend heb.

9 gedachten over “Dag 3730: #tbt #53

 1. Linda

  Zo leuk, de foto’s..zo lekker jong…misschien was je wel bleek, door de misselijkheid of omdat het nog vroeg in het jaar was…was je haar zo lang?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik geloof dat ik toen niet eens wist dat ik zwanger was. Erg misselijk was ik toen misschien nog niet, want dan had ik het wel geweten :)
   Dat lange haar ging eraf voordat we in augustus trouwden. Had er opeens geen zin meer in.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is alweer zo lang geleden. Mijn haar was ontzettend lang- nu is het wat makkelijker te onderhouden.
   xoxo

   Reageren
 2. Myrna

  Prachtige foto’s, van jullie beiden.
  Je ziet er nog steeds goed uit hoor meid, ik vind je weinig veranderd. Ouder mogen worden is een zegen toch ??
  Ik ben vandaag jarig en vroeger was deze leeftijd die van een oude tante.
  En nu loop ik in leren broek en Adidas sneakers.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vroeger droegen vrouwen van onze leeftijd van die schietjurken, het liefst gebloemd.
   Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, lieve Myrna!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>