Dag 3739: Lente

sdr

Als de lente in aantocht is, kijk ik een paar keer per dag naar de magnolia’s. Dit jaar wordt het spannend: zouden ze eerder dan gewoonlijk gaan bloeien? Want ik begrijp dat we een betrekkelijk zachte zomer hebben gehad. Op de televisie heb ik gezien dat het daardoor wemelt van het ongedierte. Dat zal best en misschien is het wel de reden dat de meisjes tegenwoordig graag hun neus in het gras steken. Dan krijgen ze meteen te horen dat het niet de bedoeling is, want ik zie niet graag dat ze iets anders eten dan wat wij bij de dierenspeciaalzaak kopen.

De forsythia van de buren is helaas verdwenen. Dat was jarenlang de struik die de lente aankondigde. Maar de magnolia’s staan in onze eigen tuin. En n ik heb al gezien dat het niet lang gaat duren voordat ze bloemen gaan uitkomen. Meestal is dat rond 20 maart, de sterfdatum van mijn vader. Wellicht zal het dit jaar een paar weken eerder plaatsvinden. Het weer was zacht, maar het heeft wel bijna drie weken aaneen gestormd. Gelukkig bleven de knoppen in de bomen hangen.

Sneeuwklokjes, krokussen en narcissen die door de gemeente zijn aangeplant, zag ik enkele weken geleden al. Dus begin ik steeds meer te verlangen naar het moment dat we de kussens op de loungebank in de tuin kunnen leggen. Dan kunnen we daarop rusten als we bezig zijn met de tuin. Dat wordt dit jaar een fluitje van een cent, want we gooien er weer bijenmixen in. En er staat nog wel wat van vorig jaar. Aan groenten beginnen we niet meer- we willen het liefst veldbloemen waar ook bijen en lieveheersbeestjes op af komen.

Maar eerst hopen we zeer binnenkort te kunnen genieten van de magnolia’s. Dat zal een week duren en dan moeten we de tuin weer iedere dag aanvegen om te voorkomen dat de meisjes de bloembladeren mee naar binnen slepen. Maar goed, ik kijk al enorm uit naar de lente. Vooral naar de dag dat ik met een vestje aan naar buiten kan. En naar de fijne temperaturen- geen kou meer, maar ook geen hittegolven. Dat het maar snel perfect wandelweer mag worden.

4 gedachten over “Dag 3739: Lente

 1. Linda

  Nou ben benieuwd, wanneer de bloemen uitkomen..En als nou de zon doorkomt, is dat al heerlijk, hė…alleen die wind, die word ik wel zat, zoveel onrust in je hoofd..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik laat vast wel een foto zien als de magnolia’s bloeien. De hortensia’s zien er ook goed uit, zit vol knoppen. Ik heb ook genoeg van de wind- ik hoor het als ik in slaap wil vallen.

   Reageren
 2. chucky1012

  Fijn als alles gaat bloeien….
  Leuke plannen hebben jullie voor de tuin…..
  Nog even en dan kunnen jullie met de meisjes genieten in de tuin….
  Ik kan ook niet wachten op het mooie weer en dat de zon maar flink zal gaan schijnen.

  Xoxo

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   We willen dit jaar net zo van de tuin genieten als vorig jaar. Meer zelfs, want nu zijn de meisjes er vanaf het begin bij.
   Zou het weer een warme zomer worden? Nou ja, dan kunnen we in ieder geval genieten van de zon!
   xoxo

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>