Dag 3766: Levensvragen voor een goed gesprek (15+16)

sdr

Het is een woord waarmee we de afgelopen jaren flink mee om de oren zijn geslagen. Melamine is ook duurzaam, want als je het niet kapot laat vallen op de plavuizen kunnen de achterkleinkinderen er nog plezier van hebben. Wat dat betreft duurzaam, maar als ik bedenk dat melamine hoogstwaarschijnlijk langer op aarde en in de oceanen blijft rondzwerven is het rotspul.

Nee, dan bamboe. Maar ja, dat werd pas uitgevonden toen ik allang mijn hart had verpand aan serviesgoed van melamine. Inmiddels zie ik het heel veel liggen in kringloopwinkels. Overstappen doe ik niet, want dan belast ik het milieu met heel veel rommel. Maar als ik het spul niet gekocht zou hebben, wie was er dan mee aan de haal gegaan?

Het gekke is dat ik meteen aan bamboe moest denken en daarna het kaartje omdraaide. Opeens heb ik zin om bamboeplanten te kopen voor de achtertuin. De buren gaan een nieuwe schutting plaatsen en ik heb geen zin om ernaar te kijken. Het liefst heb ik een ligusterhaag, maar dat is vast veel gedoe. Ronald heeft haar heg heel vaak moeten snoeien. Straks moeten we maar even een goed gesprek voeren over een groene erfafscheiding.

sdr

7 gedachten over “Dag 3766: Levensvragen voor een goed gesprek (15+16)

 1. Linda

  Nou wat toevallig, dat je daar aan moest denken..bamboe verwilderd wel heel erg hoor, voor je het weet staat heel je tuin vol.. ;)

  Reageren
   1. Linda

    Echt waar…heb het ergens gezien en nu staat heel de gemeentetuin vol…misschien ligt het aan het soort, dat zou kunnen

    Reageren
   2. Myrna

    Nee bamboe schiet na een tijd op elke plek uit je tuin El.
    Ik heb dat aan de hand gehad. Juist op plekken waar je ze niet wil.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>