Dag 3805: Moederdag 2020

sdr

Dit jaar wilde ik niets doen aan Moederdag. Als ik straks echt oud ben hoeft Mika op die dag niet te komen. Tenminste als hij ons toch minstens eenmaal per maand met een bezoekje vereert. Cadeautjes hoef ik al helemaal niet- doe mij maar een mooi knutselwerkje. Maar ja, daar doet hij helaas niet aan.

Gisteren kwam hij thuis met een enorme Rituals tas waaruit onder andere een doos met droogshampoo en een haarmasker kwam. Het was geen Moederdagcadeau, zei hij. Maar ik was er natuurlijk wel heel blij mee. Zo’n setje had ik moeten hebben toen ik anderhalve week in bed lag te verkommeren.

Als Valleney hier slaapt zorg ik altijd voor een uitgebreid ontbijt. Een Turks brood of kleine broodjes afbakken kan ik gelukkig wel en spek bakken en roerei  maken kan je ook wel aan me overlaten. Valleney eet graag gerookte zalm, dus dat haal ik uit de verpakking. Een pot thee erbij en een pak vruchtensap uit de koelkast halen en dan kunnen we eten.

Want ik moet er toch uit voor de meisjes en teruggaan naar bed doe ik alleen als ik erg slecht geslapen heb. Vanochtend was het ontbijt al klaar toen ze naar beneden kwamen. Voordat ze aan tafel gingen zitten drukte Valleney een pakje in mijn handen. Er zat een lief kaartje bij waarop stond dat ze blij was dat ik haar tweede moeder was. Ach, wat lief nou toch.

Nu ben ik de trotse eigenares van een theeglas met een mooie inscriptie. Lieve mama Ellen. Dat doet me wel wat. Mijn schoonmoeder is nooit een tweede moeder voor me geweest. Ze is meer het type boze stiefmoeder. Juist daarom ben ik zo gelukkig dat de vriendin van Mika zich hier thuisvoelt. Daar doe ik ook mijn best voor, maar veel moeite kost het niet. Want ze is echt heel erg leuk.

8 gedachten over “Dag 3805: Moederdag 2020

  1. Natasja

    Ahhh wat ontzettend lief van ze! Je verdiend een fijne Moederdag, want je bent een fantastische liefhebbende moeder!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>