Dag 3807: Schattig

dav

Ronald is niet erg populair in de buurt. Er wordt rondverteld dat hij heel erg gevaarlijk en agressief is. Tja, ik denk daar heel anders over. Naar mij wordt nog wel gezwaaid en er zijn zelfs mensen die een praatje aanknopen. Als Ronald iets in de ondergrondse container gaat gooien vluchten buurtgenoten  hun huis in. Ook al staan ze net buiten met een vuilniszak in de hand. Want die enge man willen ze toch liever niet tegen het lijf lopen.

Als het niet zo triest was zou ik er hard om lachen. Wat een domme mensen. Alleen maar afgaan op het uiterlijk en de roddel en achterklap van de nekjes. Nee, ik ga geen reclame maken voor die vent van me. Wie hem stom vindt moet dat maar lekker denken. Mijn familie weet wel beter. We zijn inmiddels een kwart eeuw samen en dat hou je echt niet vol als iemand van lotje getikt is. Zo mooi en rijk is hij namelijk niet.

Eén van zijn talenten is dat hij me aan het lachen kan maken. We hebben hetzelfde gevoel voor humor en niets klaart de lucht na een ruzie zo snel als een goede grap. Gisteren hadden we helemaal geen ruzie, maar ik had al uren geen aandacht voor hem omdat ik aan het lezen was. Toen ik op een gegeven moment opkeek bleek hij een diadeem van Fluffy op zijn hoofd te hebben. Het stond zo schattig!

Zet dat ding een keer op als je weer wat in de container gaat gooien, was mijn reactie. Of durf je dat niet? Zoiets moet je niet tegen hem zeggen, want dan doet hij het meteen. Het lijkt me wel geinig als hij het een keertje gaat doen. Hij gaat er echt geen vrienden mee maken, maar ik denk dat al die gekken in de buurt twee keer kijken. Terwijl ze altijd naar de straatstenen staren als ze hem onverhoopt toch een keer tegenkomen.

6 gedachten over “Dag 3807: Schattig

  1. Pippi Bericht auteur

   Hij doet het gerust, maar ik denk dat ik er niet achteraan ga. Valt te veel op. Wedden dat er dan rondverteld wordt dat hij vast graag een prinsesje wil zijn?

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Schattig toch. Gisteren ging hij iets in de container te gooien. Er was iemand bezig spullen uit een vuilniszak te halen en hij deed heel schichtig. Stond ‘ie wellicht stukken asbesthoudende troep weg te werpen? Of misschien een in stukken gesneden ex-partner? Hij gaf aan dat Ronald wel voor mocht gaan en hij keek heel bangig. Op dat moment had Ronald de diadeem op moeten hebben!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>