Dag 3819: Hondenharen

dav

BAM liet weleens wat korte haren achter op de stoffen bank. We hoefden zelden te stofzuigen, wan echt veel kwam er niet van af. Dat was met Blaze wel anders. Daar kwam aardig wat af. Iedere dag stofzuigen dus. Dotje was nog veel erger. Zeker toen zij haar dikke wintervacht kwijtraakte. Als we haar aanraakten hadden we gelijk een hand vol haren. De meisjes  zijn nog veel erger. Wat daar van af komt is niet te geloven. Maal twee natuurlijk.

Voor het mooie zou je zeker twee keer per dag de Dyson van de muur moeten afhalen. Het is dat mijn vriendin Monique het spinnen van hondenwol niet kon aanraden. Ze heeft het namelijk geprobeerd en het was geen succes. Maar als je ziet wat we dagelijks uit het reservoir halen- je zou er maandelijks een hele grote trui van kunnen breien.

Mika neemt zeer regelmatig een roller met kleefpapier mee van zijn werk. Zo’n ding helpt goed, maar het nadeel is dat je heel veel afval hebt. Voor het hondenhaarvrij maken van een trui en broek heb je toch zeker een meter kleefpapier nodig. Dat loopt de spuigaten uit. Gelukkig vond ik laatste een roller die je alleen hoeft af te spoelen met warm water als de siliconenlaag vol met haren zit. Misschien moet ik er nog een paar aanschaffen, want steeds naar de kraan lopen, afspoelen en daarna wachten tot het ding droog is vind ik veel gedoe.

En ik maak me ook een beetje zorgen over de wasmachine. Al die haren zorgen misschien wel voor een flinke verstopping en ik hoop nog jaren plezier van dat apparaat te hebben. Voordat we allerlei handigheidjes uit China laten komen zou ik best willen weten of iemand een goede tip heeft om haren snel te verwijderen voordat de kledingstukken in de machine gaan. Of gadgets die mee kunnen in de trommel.

Want hoeveel ik ook van mijn meisjes hou- die haren ben ik toch wel een beetje zat. Borstelen helpt niet, want als ik na een flinke borstelbeurt tegen Fluffy en Popje aan ga liggen zitten mijn zwarte kleren direct weer vol met haren. Misschien hadden we voor zwarte hondjes moeten gaan. Maar ja, Mika en Ronald dragen niet vaak zwarte kleding en zij hebben er ook last van. Morgen toch maar kijken wat ome Ali in de aanbieding heeft.

3 gedachten over “Dag 3819: Hondenharen

  1. Linda

    Zo vervelend, haren aan je kleren..je hebt ook van die speciale borstels, die een soort rode stof hebben, dat spul wat ook onder een stofzuigmond zitten…die werken ook goed en kan je met je hand schoonmaken…zal je een foto sturen..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>