Dag 3844: #tbt #62

IMG_20200618_153631

Gelukkig liet mijn moeder die onbeleefde vragen makkelijk van zich afglijden. Waarom was ze op haar zestigste nog geen oma? Want als je denkt dat je alleen op het schoolplein of je werkplek wordt geconfronteerd met onbeschaamdheden van mensen die het zogenaamd goed met je voor hebben: Think again. Het is vergeven van de mensen die zich graag laten voorstaan op iets dat zij hebben, maar een ander nog niet.

Mama was al ruim zestig toen ze opeens kwamen, die kleinkinderen. Binnen een paar jaar had ze er vijf. Wat hield ze veel van al die kinderen. Op de foto hierboven zie je hoe ze Mika de fles geeft. Niet zomaar een fles- eentje van Dr. Brown. Dat was de enige fles waaruit hij wenste te drinken. Toen ik een keer een fles had laten verbranden omdat ik vergat dat ‘ie al een tijdje in een pannetje met kokend water lag, hadden we een groot probleem.

Nergens in dit dorp waren ze op dat moment te koop. We moesten er eentje bestellen en ons kind voeden met een fles die niet ideaal was. Ach, uiteindelijk is het gelukt, maar het was een rottijd voor een nieuwbakken moeder. Fijn dat mama de goede fles had toen ze haar oudste kleinzoon ging voeden. Kijk eens naar zijn rechterhandje. Volgens mij lag hij niet echt lekker, maar dat zag ik toen niet. Daarbij ga je een moeder van vijf kinderen natuurlijk niet vertellen hoe het moet.

Wat had mama toen nog zwart haar. Er is geen witte haar te bekennen. Nee, ze verfde het niet. Dan ben ik, volgend jaar zestig als het meezit, een stuk grijzer. Ht geeft niks hoor, maar het valt me zo op dat mijn moeder er op haar vierenzestigste zo goed uitzag. Wat ben ik blij dat Mika zoveel goede herinneringen heeft aan zijn grootmoeder. Ze hebben niet lang plezier van elkaar gehad, maar ze hebben elkaar gekend. Mika zegt weleens Dat zei oma ook altijd en dat maakt me intens gelukkig.

4 gedachten over “Dag 3844: #tbt #62

    1. Pippi Bericht auteur

      Dat had ze waarschijnlijk niet durven dromen.Gelukkig heeft ze haar kleinkinderen vaak gezien.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>