Dag 3886: 30 Day Film Challenge (16)

Screenshot_20200730_112505

Mijn favoriete familiefilm is zonder twijfel The Sound of Music. Toen ik jong was kwamen er twee dames op de televisie die allebei al meer dan honderd keer naar die film hadden gekeken. Dat was in de tijd dat er geen videobanden of DVDs waren. Ze moesten er iedere keer voor naar de bioscoop. Maar die film draaide dan ook erg langdurig. Zo meen ik me te herinneren dat de bioscoop aan de Haagse Leyweg de film jarenlang draaide. Kom daar maar eens om in de 21e eeuw.

Zelf heb ik de videoband en DVD meerdere keren bekeken. Want het is me toch een heerlijk. verhaal. Romantisch en vol leuke muziek. Alle nummers kan ik woordelijk meezingen. Toen Mika een baby was zong ik altijd My favorite things voor hem. Daardoor reageerde hij later ontzet toen ik vertelde dat er een hondje kwam. Want  in het liedje kwam toch zeker when the dog bites voor? Ongelooflijk dat hij dat had onthouden.

The Sound of Music is net alleen mijn favoriete familiefilm- ik denk dat ‘ie in de top tien van mijn meest geliefde films staat. Ook omdat het einde zo zoet niet is. Dat maakt de film nog een beetje spannend. Nu ik er over nadenk heb ik zin om weer eens te gaan kijken. Als ik alleen thuis ben met Apollo, Fluffy en Popje. Kan ik tenminste meezingen zonder uitgelachen te worden.

4 gedachten over “Dag 3886: 30 Day Film Challenge (16)

  1. Linda

    Reageren ze niet op je gezang? Weet wel dat katten er slecht tegen kunnen en dat ook kunnen laten weten ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>