Dag 3893: 30 Day Film Challenge (23)

Screenshot_20200806_142807

Wat is nu oud? Some Like It Hot is van 1959. Geschoten in zwart-wit en dan lijken de beelden nog ouder. Volgens mij heb ik de film jaren later in de bioscoop gezien. Toen waren er nog geen films met schieten en achtervolgingen en stoere mannen. In Some Like It Hot is Marilyn Monroe de grote ster en de twee andere hoofdrollen worden gespeeld door mannen die zich verkleed hebben als vrouwen.

Alhoewel dat niet erg overtuigend oogt, verpest het de film niet. Overigens heb ik het erger gezien in White Chicks. Er zit wat spanning in de film omdat de mannen op de vlucht zijn voor een maffiabaas, de soundtrack is de moeite waard en wie kijkt er nou niet graag naar Marilyn Monroe? Inmiddels heb ik begrepen dat deze film voorkomt in lijstjes met de beste films aller tijden. Toch maar eens kijken hoeveel ik daarvan gezien heb.

4 gedachten over “Dag 3893: 30 Day Film Challenge (23)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>