Dag 3950: Smartwatch

dav

Ronald bedacht dat hij een smartwatch nodig had. Hij ging online om een geschikt exemplaar te vinden en toen hij daarin geslaagd was, vroeg hij of ik er ook eentje wilde. De batterij van mijn horloge is leeg en er zit een barst in het glas, dus ik had wel interesse. Zeker toen ik hoorde dat er onder andere een stappenteller en een hartslagmeter op zaten. Je kunt er zelfs mee bijhouden hoe lang en hoe diep je slaapt.

De volgende dag kwam de bestelling al binnen. Ronald ging direct aan de slag, voornamelijk met het veranderen van de wijzerplaten. Hij kan kiezen uit tientallen en misschien wel meer verschillende en hij heeft dan ook minstens iedere vijf minuten een ander plaatje. Hij is ontzettend blij met zijn slimme horloge en kijkt dan ook uit naar zijn nieuwe telefoon waar hij zijn nieuwste aankoop aan kan koppelen.

dav

Het heeft me heel wat moeite gekost om er achter te komen wat ik allemaal met mijn horloge kan doen. Dat is nogal wat. Als we de zolder helemaal opgeruimd hebben kan er een loopband komen. Dan zal ik wel helemaal veel hebben aan een horloge dat van alles bijhoudt. Maar voorlopig heb ik genoeg aan de functies die ik kan doorgronden.

mde

Het was makkelijk een keuze te maken uit al die smartwatches. Want ik heb geen behoefte aan de meest fancy mogelijkheden die een best prijzig horloge biedt. Ook wilde ik liever een eenvoudige zwarte band die er niet eens uitziet als een uurwerkje. Het is net een simpele armband.

sdr

Dit is wat ik zie als ik het scherm aanraak: een feniks in de fraaiste kleuren, de tijdsaanduiding, het aantal stappen dat ik die dag heb gedaan en ik zie wat voor dag het is en de hoeveelste van de maand het is. Handig!

6 gedachten over “Dag 3950: Smartwatch

 1. Cindy

  Leuk! Ben al een paar jaar erg blij met mijn Fitbit.
  Benieuwd hoeveel stappen jullie zetten, met al dat gewandel met de honden.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jij zal ook wel veel stappen zetten, want die (strand)wandelingen zijn geen blokjes om natuurlijk.
   Ik vind 10.000 stappen per dag wel genoeg hoor.

   Reageren
   1. Cindy

    Ik ook hoor, mijn doel is 10.000 stappen, meer dan zat. Op werkdagen haal ik die door veel heen en weer te lopen naar toilet/keukentje, wandelen tussen de middag, en fietsen van/naar werk (krijg je equivalent aan stappen voor)
    Op vrije dagen met wandelingen haal ik wel meer.

    Reageren
 2. Linda

  Jullie ook al..Mandy heeft er ook gisteren één gekocht…ik vind ze leuk, maar ben bang dat het voor mij teveel info bevat…ken mezelf en is niet handig dat ik weet hoeveel stappen ik heb gezet of hoe m’n hartslag is….maar hoop dat jullie er veel aa hebben

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat snap ik! Wat ik erg fijn vind is die slaapregistratie. Want ik ben veel te snel geneigd te beweren dat ik een rotnacht heb gehad en nu zie ik dat het reuze meevalt :)
   Hopelijk is Mandy er ook blij mee.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>