Dag 3955: Verklaring Omtrent het Gedrag

Screenshot_20201006_135934

Voor mijn vrijwilligerswerk heb ik een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig. Want ze kunnen in de bibliotheek natuurlijk geen hulpjes gebruiken die bankovervallen hebben gepleegd of terroristische aanvallen gepland hebben. Om nog maar niet te spreken van lieden die niet te vertrouwen zijn als er kinderen in de buurt zijn.

Het heeft me dan ook erg verbaasd dat Ronald nooit zo’n verklaring heeft moeten overleggen toen hij op vrijwillige basis voetbaltrainer werd. Hij heeft kinderen vanaf een jaar of acht begeleid. Urenlang stond hij op het veld met de jongens en een enkel meisje. Pas toen hij zeker wist dat er niet gepest werd ging hij tijdens het omkleden voor de kleedkamerdeur overleggen met de mensen waarmee hij samenwerkte.

Overigens deed hij dat eigenlijk omdat hij niet zo goed tegen drukke kinderen kan.  Maar met al die enge voetbalouders kan je het nooit weten. Ze zijn in staat iemand in diskrediet te brengen als ze vinden dat hun kind bij een andere trainer beter tot zijn recht zal komen. Eigenlijk zouden zulke ouders een Verklaring Omtrent het Gedrag moeten kunnen  overleggen.

Laatst las ik in de krant dat jeugdspelers het soms fijner vinden als er geen ouders langs de kant staan. Want papa schreeuwt altijd zo stond er. Daar word je toch verdrietig van? Laat die kinderen toch lekker sporten en plezier hebben. Er mag heus gedroomd worden van een carrière als goedbetaalde prof. Daar moeten jeugdspelers talent en de juiste instelling voor hebben, geen ouders met eurotekens in de ogen.

Inmiddels heb ik een DigiD aangevraagd, want dat is essentieel als je iets officieels nodig hebt. Tegenwoordig hoef je niet meer naar het gemeentehuis om daar uren te wachten tot je je kunt melden aan een loket. Je moet nu online een afspraak maken. Waarschijnlijk hoef ik het document niet eens af te halen, maar wordt het rechtstreeks naar de bibliotheek gestuurd.

Dat ik goedgekeurd word betwijfel ik niet. De rottigheid die in in mijn leven heb uitgehaald is op het meenemen van een asbak uit een kroeg en openbare dronkenschap na niet strafbaar, meen ik. Dus hoop ik nog vele jaren als taalbegeleider te kunnen werken. Sinds een paar maanden doe ik dat online en het moet voor mijn taalstudente fijn zijn dat ze niet tegen het gezicht van een boef aan hoeft te kijken.

2 gedachten over “Dag 3955: Verklaring Omtrent het Gedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>