Dag 3956: #tbt #69

IMG_20201008_144550

Als ik naar dit bijna 21 jaar oude kiekje kijk, kan ik me niet voorstellen dat Mika nu zo groot is. Niet zo lang als zijn vader, maar wel een stuk groter dan zijn moeder. Hij is net als Ronald pas veel later flink gaan groeien en ik heb wat gezeur gehoord op het concentratiebureau. Daar zeiden ze dat hij zo klein was en het kwam niet bij die mensen op dat hij dat weleens van mij kon hebben. Ronald was in de eerste klassen van de middelbare school altijd de kleinste.

Mika lijkt hier wel een resusaapje en ik snap niet dat ik destijds gewoon beledigd was als men hem niet het mooiste kind van de wereld vond. Hij was inderdaad aan de kleine kant, zie ik. De kleertjes die we voor hem in voorraad hadden waren veel te groot voor hem. Hij is geboren in de winter en daarom draagt hij dat stomme mutsje. Alsof dat nodig was, want in huis was het toen net een broeikas.

Het wiegje had ik geleend van Renée en die wilde het snel terug, want zij was inmiddels zwanger van haar tweede kind. Mijn schoonmoeder had het hemeltje genaaid en dat vond ze een vreselijke klus omdat de in een Marokkaanse winkel aangeschafte zijde nogal glad was. Het bedje stond naast ons bed en dat was maar goed ook, want ik ging per nacht wel tien keer luisteren of hij nog ademde.

Als ik naar mezelf kijk zie ik iemand die nog geen grijze haren had. Die krijg je wel van een kind dat slecht slaapt. Wij waren vrij impulsief aan een kind begonnen en we hadden geen idee wat het allemaal inhield. Gelukkig hebben we er niet lang over nagedacht, want ik had Mika niet willen missen. En ik hoop wat ervaring opgedaan te hebben zodat ik in de toekomst kan aanbieden voor een kleinkind te zorgen.

9 gedachten over “Dag 3956: #tbt #69

 1. Pearl

  Ongelooflijk dat je kind zo klein is geweest, hè? Mijn jongens zijn nu 22 en 19 jaar oud en zij hebben qua lengte gelukkig ook meer van mijn man, haha!!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het is al zo’n tijd geleden. Sommige dingen vergeet je, andere gebeurtenissen blijven altijd hangen.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ook wel gehoord:consternatiebureau of consulnazibureau. Ze proberen je daar aan te praten dat er iets mis is met je kind. Of met jou als ouder.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>