Dag 3958: Wachtwoorden

photo_editor_ds_1602076177701

Hier in huis worden wij gek van wachtwoorden. We hebben begrepen dat je niet iedere keer dezelfde moet gebruiken en dan gaat dus alles mis. We zouden een kluis moeten hebben om een schriftje met al onze wachtwoorden veilig in op te bergen. Allemaal hebben we een bepaald wachtwoord dat we voor meerdere accounts gebruiken. Maar dat was niet veilig dus hebben we er allemaal minstens twee.

Dan nog moeten we af en toe aangeven dat we ons password vergeten zijn en dan halen we het alternatief weer van stal. Hopelijk is dat een beetje veilig. Nu is mijn saldo minimaal als ik mijn vaste kosten betaald heb, dus mijn rekening kan niet leeggehaald worden. Maar ik heb liever niet dat men op mijn kosten kleding of hondenvoer gaat bestellen.

Dus misschien zou het handig zijn om meerdere wachtwoorden te bedenken. Iedere keer dat ik er eentje vergeet vraag ik gewoon een nieuwe aan. Dan kies ik er eentje uit de verzameling die straks aangelegd heb. Daar moet ik maar eens goed over nadenken. Het mag allemaal niet al te zeer voor de hand liggen. Veertig jaar geleden deed ik mee aan een stom spelletje over het raden van een woord dat men in gedachten had. Sportschoen zorgde voor een glorieuze overwinning.

 

6 gedachten over “Dag 3958: Wachtwoorden

  1. Pippi Bericht auteur

   En als je het pasje een tijdje niet gebruikt hebt….. In combinatie met de code dan. Want tegenwoordig betaal ik weleens zonder.

   Reageren
 1. Cindy

  Kan ze ook niet onthouden hoor. Heb er ook zoveel… Heb ze ooit in een excelbestandje gezet, niet opgeslagen, wel geprint. Dat heb ik dan weer op een bepaalde plek in huis gelegd.
  En nieuwe schrijf ik daar weer bij.
  Doe tegenwoordig ook veel online voor mijn vader, hij heeft geen mail of internet, dus ook daar heb ik inmiddels een fikse verzameling voor.
  Gelukkig valt er bij mij ook niet veel te roven, maar toch… Het blijft een gedoe.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Jeetje, wat ben ik blij dat ik niet de enige ben! Ik ga ook een lijstje in huis verstoppen. Maar niet te goed, want ik ken mezelf- dan ben ik straks mijn spiekbriefje kwijt.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>