Dag 3959: Hoesten

btf

De foto heb ik bijgesneden omdat mijn haar rechtovereind stond en ik door de pasvorm van het mondkapje extra rimpels kreeg. Er was niet genoeg tijd om een betere foto te maken, want ik stond in de rij voor de kassa. Je hebt zo ruzie als je in het gangpad een selfie staat te maken.

Het is me opgevallen dat de laatste dagen bijna alle klanten in de supermarkt een mondkapje dragen. Alleen oude mensen, die dus eerder zijn geboren dan ik, doen er niet aan. Laten ze dat eens uitzoeken, want mij maak je niet wijs dat ze allemaal een fatalistische inborst hebben.

Het is trouwens wel een gedoe met die bril. Het zit in de weg als ik een kapje gebruik. Dus ging ik zonder dat hulpmiddel winkelen en echt fijn is dat niet. Misschien van de week maar een paar contactlenzen aanschaffen, want ik wil graag zien wat ik koop.

Wat ik verwacht had gebeurde niet. Want ik had gehoord en gelezen dat je het zo benauwd kreeg van zo’n kapje. Dus ik was bang dat ik met mijn astmatische hoestje problemen zou krijgen. En juist omdat ik zo vaak hoest wilde ik een mond- en neuskapje. Want ik zou mede-winkelaars de stuipen op het lijf kunnen jagen.

Vreemd genoeg heb ik geen enkele keer gekucht. Sterker nog, ik kon veel makkelijker ademhalen. Het deed me denken aan de  grote dansfeesten waar ik vroeger met familieleden heen ging. De zaal was propvol, warm, er werd gerookt en ze hadden ook zo’n ijsmachine die voor een rokerige sfeer zorgde. Van dit alles kreeg ik het nooit benauwd.

Misschien ga ik in huis af en toe een kapje dragen om uit te vinden of het echt helpt. Als Ronald onder de afzuigkap rookt of staat te koken hoest ik mijn longen er haast uit. Dat ben ik wel een beetje zat. Inmiddels hoest ik al bijna veertig jaar en als ik dat niet meer zou doen is het denkbaar dat ik klachten die bij een eventuele besmetting schijnen te horen eerder op zou merken.

2 gedachten over “Dag 3959: Hoesten

 1. margriet

  Wat vervelend dat hoesten… Maar idd; hier valt het me ook op. De ‘jeugd’ draagt wel een mondkapje in de winkels, maar de ouderen juist niet…heel bijzonder.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dan hoor en lees ik dat je voorzichtig moet doen, juist voor de ouderen in je omgeving. En dan maken de oudjes er een potje van in de supermarkt!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>