Dag 3964: Flexi lijnen

mde

Een flexi lijn vonden we alleen handig voor honden die niet graag hun behoefte doen terwijl je naast ze staat. Die heb je, hoorde ik. Dan heb je de keus tussen een hond loslaten of een flexi lijn gebruiken. Maar wij hebben honden die het geen enkel probleem vinden om van alles te doen terwijl je er met je neus bovenop staat.

Het lijk me trouwens helemaal geen goed idee om een hond meters van je af te laten lopen. Dan weet je helemaal niet wat ze onderweg zoal tegenkomen. Van uitwerpselen van een ander dier tot eten dat misschien wel vergiftigd is. Dat risico wens ik niet te lopen. Dus blijven ze maar lekker bij mij in de buurt.

Wat ik meermalen heb meegemaakt: honden die blaffend de hoek om komen zetten. Meters later gevolgd door de uitlater die niet zelden op de telefoon staat te gluren. Natuurlijk kreeg ik onaardige blikken toegeworpen als men zag dat ik dus geen klein hondje aan de lijn had. Omdat ik altijd sterke honden heb, leek het me beter om stevige lijnen te gebruiken.

De nylon Hunter lijnen die wij zo fijn vinden zijn ook nog eens mooi. Leren riemen gebruik ik liever niet. Die worden na een tijdje toch wat minder door regen en andere weersomstandigheden. Toch hebben we laatst flexi lijnen voor de meisjes gekocht. Want Ronald wilde het toch eens uitproberen.

We bestelden er twee voor grote honden tot vijftig kilo. Niet geschikt voor Apollo, want hij weegt wat meer.  Maar de meisjes zijn veel sterker dan je denkt. Fluffy kan ontzettend trekken als ze mensen tegenkomt en dan het liefst naar huis rent. Popje wil er ook nog weleens vandoor gaan als ze een konijn spot. Dus namen we voor de zekerheid een lintlijn van acht meter lang. Kunnen ze af en toe voor ons uit lopen.

Het viel ons reuze mee, die flexi’s. Het is wel handig als je honden direct naar je toe komen als je ze roept. Dan kan je de lijn wat korter maken. Dat werkt goed bij Fluffy. Zij heeft de maximale lengte niet nodig, wan ze blijft graag in de buurt. Superdrukke Popje is zo bezig met snuffelen dat ze niet snel terug komt. Daar moeten we aan werken.

Ronald vond het een geweldige uitvinding, ik was iets minder enthousiast. Want mijn handen zijn iets te klein voor het handvat dat ook nog eens behoorlijk zwaar is. Mijn duim kan niet bij de knoppen waarmee je de boel vast kunt zetten. Maar ik vind wel dat het plezierig loopt. Dus zet ik de lijn meestal vast zodat Popje vijf meter vooruit kan en dat is meer dan genoeg.

2 gedachten over “Dag 3964: Flexi lijnen

 1. Linda

  Is idd wel handig als je op overzichtelijke plekken loopt, kunnen ze heerlijk hun eigen gangetje gaan…wel jammer dat het voor jou eigenlijk net iets te groot is om te bedienen.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als ik maar 1 hond aan de lijn heb is het wel te doen hoor. Maar het zei wel makkelijker zijn als de handgreep wat kleiner was. Grote honden, grote mensen :)

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>