Dag 3966: Project Plant (30)

dav

Als we samen boodschappen gedaan hebben loopt Ronald meestal vooruit naar de parkeerplaats terwijl ik nog even op de plantenafdeling ga rondkijken. Terwijl hij de boodschappen inlaadt kijk ik of er nog wat mijn gading is. We hebben nog planten nodig voor in de slaapkamer. Daar is het niet al te licht. Niet alleen omdat de kamer op het westen ligt, maar ook vanwege de lamellen die we voor het driehoekige raam hebben aangebracht. Die kunnen we niet open draaien, dus we moeten planten hebben die geen direct zonlicht eisen.

Online had ik een lijstje opgezocht van planten die het goed zouden doen in een kamer met net al te veel zonuren en toevallig zag ik er twee van naast elkaar staan. Ze gingen meteen mee naar huis en ze staan nu te acclimatiseren in de woonkamer. Zodra ik de vensterbank boven heb schoongemaakt gaan deze nieuwe aanwinsten naar de slaapkamer. Het is de bedoeling dat er nog veel meer bij komt, maar dan wel van het lijstje dat ik in mijn telefoon heb gezet.

dav

De Bromelia zal wat meer kleur geven aan de kamer. Dit vind ik een mooie plant. Het zal me benieuwen hoe lang we kunnen genieten van de felrode bloem.

dav

Lepelplanten geven snel aan wanneer ze dorst hebben. Dan gaan de bladeren hangen en moet je er rap een scheut water bij gieten. Hopelijk zal ik hier nog een tijdje plezier van hebben.

4 gedachten over “Dag 3966: Project Plant (30)

  1. Myrna

    Wat is de bromelia prachtig , de lepelplant heb ik ook.
    Is een sterke plant , het is me niet echter niet gelukt een nieuwe bloem te laten opkomen.
    Veel plezier met deze aanwinst.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>