Dag 3969: Verwend

inCollage_20201021_172613281

Mijn verjaardag vieren heb ik al twee jaar niet gedaan. Sinds mijn moeder er niet meer is. Het is raar om groots te vieren dat je weer een jaar langer op de wereld bent als degene die dat voor elkaar gekregen heeft niet meer leeft. Het went nooit. Mijn zusje Saskia en ik hadden het er vandaag nog over. Voor mij voelt het alsof ik niet jarig ben omdat mama niet gebeld heeft. Of beter nog: aanwezig is zodat we samen kunnen eten.

Vanochtend werd ik gewekt door de meisjes. Iets vroeger dan gewoonlijk, dus ik kon nog even blijven liggen. Zij kropen tegen me aan en maakten geen aanstalten om de slaapkamer te verlaten. Maar dat wilde ik wel, want Apollo slaapt beneden. Pas als ik hem een goede morgen heb gewenst en hem geknuffeld heb, is de dag echt begonnen. Het was buiten nog donker en Apollo lag nog lekker op de bank.

Ronald kwam wat eerder dan gebruikelijk de tuin inlopen en de kinderen werden helemaal dol van opwinding. Dan laten ze mij, jarig of niet, gewoon staan. Papa is hun alles. Maar helaas- hij moest gaan slapen. Maar niet nadat hij met Apollo, Fluffy en Popje had gespeeld. En mij op het hart had gedrukt dat ik moest opletten omdat mijn verjaardagscadeautje bezorgd zou worden. Spannend! Want ik had geen idee wat hij voor me gekocht had.

Mika kwam ontbijten en hij overhandigde me een kartonnen doos waar mijn hart wat sneller van ging koppen. Dat lieve kind had een paar Doc Martens voor me gekocht. Prachtige veterschoenen waar ik ontzettend blij mee ben. Vooral omdat hij het allemaal zelf bedacht heeft. Hij voegde er nog aan toe dat hij blij was dat hij eindelijk iets bijzonders voor me had kunnen kopen. Terwijl ik ook blij ben met een tekening.

Als je denkt dat ik met een paar schoenen al verwend genoeg ben:  welnee, ik werd door Ronald verblijd met een schitterend armbandje. Het zou fijn zijn als we over een tijdje weer verjaardagsfeestjes konden vieren. Het is erg fijn als je gebeld wordt en lieve berichtjes krijgt, maar ik ben het gelukkigst als ik lekker kan eten met de mensen die me lief zijn.

16 gedachten over “Dag 3969: Verwend

 1. Myrna

  Van harte lieverd !! Nog vele jaren in goede gezondheid en liefde. Wat ben je verwend. Die schoenen…. ik was vanmorgen nog op zoek naar veter schoenen van Dr Martens
  En een armband van Ro ….. wat ontzettend lief van beide mannen.

  Reageren
 2. Cindy

  Van harte gefeliciteerd! Je bent goed verwend, top.
  En snap wel waarom je het niet meer viert.
  Vier mijn verjaardag al jaren niet meer, simpelweg omdat ik niet van verjaardagen hou, en gelukkig mijn vrienden ook niet.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dank je wel! Natuurlijk ben ik blij dat ik weer een jaar ouder mocht worden, maar ik maak er geen gedoe van. En dan toch erg verwend door Ronald en Mika :)

   Reageren
 3. Linda

  Van harte, hoor. Wat een verwennerij zeg…zo lief, en je hebt gelijk hoor, het meest geniet je van je dierbare om je heen en lekker eten, natuurlijk…wat stond er op het menu, vanavond?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben hartstikke verwend hoor. Valleney kwam ‘s avonds ook. Met cadeautjes. WE aten aardappelpuree, groene asperges en tartaartjes.

   Reageren
 4. Saskia

  Ha lieve jarige, wat ben je heerlijk verwend door jouw mannen! Zo lief!
  Het went nooit, maar gelukkig hebben we mooie herinneringen aan mama. Het is nu aan jou om mooie herinneringen te maken! We ‘moeten’ het goede leven leven. Zodra het weer mogelijk is, plannen we weer een familiefeestje. Ik kan niet wachten…. ❤️

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Mama zal blij zijn als ze ziet hoe wij met elkaar omgaan. We gaan met z’n allen heel veel mooie herinneringen maken. Ik sprak Renée nog en die heeft ook zin in een gezellig samenzijn.

   Reageren
 5. Natasja

  Van harte gefeliciteerd lieve Ellen, wat ben je verwend door je lieve mannen! Prachtige cadeaus die zo goed bij je passen.
  Wat een gemis, helemaal op een bijzondere dag, want dat is het! Ondanks dat je het niet viert, weet dat er heel veel zijn die het op afstand toch met je mee vieren. Dikke kus van ons allemaal XX

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het was een hele fijne dag en ik hoop het de volgende keer wel te kunnen vieren. Ik mis jullie en het zou fijn zijn als we elkaar weer eens konden zien!

   Reageren
 6. Pearl

  Van harte gefeliciteerd!! Wat ben je verwend, zeg, dat is toch wel heel lief van degenen die je dierbaar zijn. Ik mis m’n moeder op m’n verjaardag ook het meest, zij dacht er altijd aan en belde me dan op om haar baby’tje (ik was de jongste van 7) te feliciteren.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dank je wel! Ik ben hele erg verwend, ook door Valleney die ‘s avonds kwam. Het went nooit, dat uitblijven van het telefoontje van je moeder. Gisteren kreeg ik een berichtje van een neef die het huis van zijn pas overleden moeder op moet ruimen. Hij zei dat hij vaak dacht dat ze nou wel weer mocht verschijnen- het was wel mooi geweest. Zo voel ik dat ook.

   Reageren
   1. Pearl

    Zij schreef op haar scheurkalender alle verjaardagen op, van haar kinderen en kleinkinderen, en belde dan op de dag zelf altijd op om te feliciteren. Ik ken je gevoel en het zal altijd bij je blijven. Als we onze moeders maar met een glimlach kunnen herinneren, dan leven ze voor altijd voort.

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Wat lief van je moeder! Mijn moeder belde me weleens op om te vragen hoe oud een zusje was geworden- ze vergat de ha=jaartallen. Maar ik wist het ook niet hoor. Heb nog steeds geen idee hoe oud mijn zusjes zijn. Mijn broertje is uit 1970, net als zijn vrouw en mijn man- makkelijk te onthouden.
     We praten vaak over mama en zo blijft de herinnering levend.

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>