Dag 3971: Levensvragen voor een goed gesprek (63+64)

dav

Voordat ik me ga hechten aan iemand moet ik zeker weten dat die persoon te vertrouwen is, humor heeft en andere mensen het beste gunt. Vooral dat laatste vind ik zeer belangrijk. Jaloezie vind ik namelijk een erg nare eigenschap. Hele gezinnen zijn uiteengevallen door de jaloerse inborst van gezinsleden. Dat het niet is gebeurd bij mij en mijn nestgenoten komt vast omdat mijn ouders zulke ellende nooit hadden toegelaten.

Overigens vind ik dat wat je van een ander eist ook zelf waar kunt maken. Het komt niet in mijn hoofd op om het bijvoorbeeld belangrijk te vinden dat iemand dezelfde smaak heeft. Ronald hoeft niet in het zwart gekleed te gaan, ik kijk heus weleens mee naar een film die ik zelf nooit uitgekozen zou hebben en ik eet wat me voorgeschoteld word. Gelukkig word ik nooit  uitgenodigd door mensen die graag orgaanvlees of wild eten.

Wederom weet ik niet zo goed wat ik met de tekst op de achterkant aan moet. Als ik aan getal 3 denk, zie ik mijn gezin voor me. Drie mensen, drie honden. Volgens De La Soul is het The Magic Number. En daarmee bedoelen ze dus niet Me Myself and I, die andere hit uit de jaren tachtig. Vroeger zei Mika altijd dat hij van God, Jezus en Maria hield. En zijn drie knuffels. Al het goede komt in drieën, wordt gezegd. Dan is het best dat zelfontplooiing, samenspel en communicatie ook als drietal genoemd wordt.

dav

2 gedachten over “Dag 3971: Levensvragen voor een goed gesprek (63+64)

  1. Linda

    Nou dan zit het wel goed bij jullie, alles in drieën…maarnidd jaloezie is een naar iets en vertrouwen, is ook een dingetje…zeker als je meerdere malen je neus hebt gestoten…

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>